Welho aloitti 31.5. Welho Play -tilausvideopalvelun, jossa Welhon laajakaistatilaajat voivat katsoa elokuvia, Nelosen tv-ohjelmia ja videoita omalla tietokoneellaan haluamaansa aikaan. Palvelu sisältää sekä maksullista että ilmaista sisältöä.

Uusi tilausvideopalvelu tuo kotitietokoneelle aluksi lähes 700 elokuvaa, tv-sarjoja ja kotimaisia karaokevideoita: Ttllä hetkellä tarjolla on noin 1 500 tuntia ohjelmaa. Welho tuo tilausvideopalvelut myöhemmin myös televisioon.

Käyttäjä ostaa katseluaikaa valitsemilleen ohjelmille tai ohjelmapaketeille. Videot toimitetaan Welhon palvelimelta kotiin ns. streaming-muodossa. Ohjelmat eivät tallennu tietokoneelle. Ohjelmien katselun voi keskeyttää, niitä voi kelata, ja katselukertojen määrä on ostoksen voimassaoloaikana rajoittamaton. Maksu suoritetaan Welho-laskulla.

"Uskomme, että tilausvideoista tulee ajan myötä luonteva osa tv:n katselua, sillä katsojat haluavat yhä enemmän itse päättää, mitä katsovat ja milloin. Welhon tavoitteena on tarjota mahdollisimman laaja sisältövalikoima yhden palvelun kautta – samoin kuin Welhon tv-palvelussa, jossa on tarjolla jo yli sata digitaalista tv-kanavaa", kertoo tuotepäällikkö Jussi Vuorinen Welholta.

Welho Playn käyttöön tarvitaan Welho-laajakaistaliittymä (vähintään 1 Mbps) sekä tietokone, jossa on Windows-käyttöjärjestelmä ja Internet Explorer -selain. Oman tietokoneensa yhteensopivuuden voi tarkistaa testivideolla. Palvelu toimii osoitteessa http://play.welho.fi, josta löytyvät myös tarkemmat laitevaatimukset.

Welho on osa SanomaWSOY:n sähköisen viestinnän liiketoimintaryhmä SWelcomia.