Sanoma Kaupunkilehtien julkaisemien Kellokkaan ja Kaupunkilehti Seiskan nimet muuttuvat Vartiksi. Muutoksen jälkeen Vartti tavoittaa yli 600 000 kotitaloutta ja nousee Suomen neljänneksi luetummaksi uutislehdeksi Helsingin Sanomien, Ilta-Sanomien ja Iltalehden jälkeen.

"Luomme kotiin jaettavien kaupunkilehtien markkinoille yhden vahvan tuotteen. Lehdet ovat asteittain siirtyneet Vartin ulkoasuun hyvällä menestyksellä ja nimenvaihdos on luonteva osa tätä kehitystä", Sanoma Kaupunkilehtien toimitusjohtaja Niko Ruokosuo kertoo.

Yhden nimen alla toimiminen tuo lukuisia etuja.

"Lehden tunnettuus kasvaa sekä lukijoiden että ilmoittajien parissa koko Etelä-Suomessa. Laatu yhtenäistyy ja yhteistyön mahdollisuudet lisääntyvät niin myynnissä kuin toimituksessakin. Vartin tutkimus-, kehitys- ja markkinointityö sekä verkkotoiminnan laajentaminen tulevat luontevasti lehden kaikkien osapainosten käyttöön", Ruokosuo jatkaa.


Muutoksessa ei tingitä kiinnostavuudesta ja paikallisesta sisällöstä.
"Päinvastoin, muutoksen on tarkoitus vapauttaa toimituksen resursseja paikallisen sisällön tekemiseen ja kehittämiseen", Ruokosuo painottaa.

Pääkaupunkiseudun Vartin päätoimittajana jatkaa Janne Kaijärvi, Kellokkaan ja Kaupunkilehti Seiskan päätoimittajat Markus Rissanen ja Hannu Helineva vastaavat oman alueensa osapainoksista.

Vartti on noussut vuodessa pääkaupunkiseudun luetuimmaksi kaupunkilehdeksi. "Olemme vakuuttuneita, että moderni tapa tehdä paikallista uutislehteä on lukijoiden mieleen myös Helsingin seudun ulkopuolella", Kaijärvi luonnehtii.

Vartti ilmestyy pääkaupunkiseudulla viitenä osapainoksena: Espoossa, Vantaalla, Itä-, Pohjois- ja Etelä-Helsingissä. Neljänä osapainoksena Tuusulan, Järvenpään, Keravan, Hyvinkään, Nurmijärven ja Riihimäen alueilla jaettava Kellokas vaihtaa nimeään 4.4. ja Kouvolan alueella jaettava Kaupunkilehti Seiska 28.4.


Sanoma Kaupunkilehdet Oy julkaisee Uutislehti 100:aa ja kaupunkilehti Varttia pääkaupunkiseudulla, Metroa eteläisen Suomen alueella, noutopistelehti V:tä pääkaupunkiseudun, Turun ja Tampereen alueilla, Itäväylää itäisellä Uudellamaalla, Kellokas-lehtiä, Koillis-Helsingin Lähisanomia, Lappeenrantalaista sekä Kaupunkilehti Seiskaa.
Sanoma Kaupunkilehdet Oy on osa Suomen johtavaa sanomalehtikustantaja Sanomaa, joka kuuluu SanomaWSOY-konserniin.