SanomaWSOY-konserni muuttuu ja kasvaa jatkuvasti. Yksi suurimpia vuoden 2006 muutoksia oli kirja- ja oppimateriaalikustantamisen liiketoiminnan uudelleenorganisointi, josta syntyi SanomaWSOY Education and Books -liiketoimintaryhmä. SanomaWSOY Education, WSOY Yleinen kirjallisuus ja WSOYpro ovat liiketoimintaryhmän kolme päätoimintoa. Ryhmää johtaa Jacques Eijkens, SanomaWSOY Educationin toimitusjohtaja ja hänen varamiehenään toimii Veli-Pekka Elonen, WSOY:n toimitusjohtaja.


Liiketoimintaryhmän ensimmäinen vuosi on ollut mielenkiintoinen. Liiketoiminnoissa tapahtuu paljon muutoksia niiden valmistautuessa tulevaisuuden haasteisiin.

Tänä vuonna SanomaWSOY Education, yksi Euroopan johtavista oppimateriaalien kustantajista, osti puolalaisen kustantaja Nowa Eran. "Nowa Era on vahva yhtiö, joka toimii suurilla itäisen Keski-Euroopan markkinoilla. Olemme hyvin ylpeitä saadessamme Nowa Eran osaksi liiketoimintaryhmäämme", Jacques Eijkens sanoo.

Veli-Pekka Elonen ja Jacques Eijkens


Uusia mahdollisuuksia

WSOY Yleinen kirjallisuus on Suomen johtava kirjankustantaja. WSOY:n kaltaiselle vahvalle yhtiölle on olennaista kehittyä joka vuosi. Tänä vuonna on keskitytty kehittämään organisaatiota, erityisesti markkinointia ja myyntiä.

"Olemme tehneet aktiivisesti yhteistyötä kirjojen jakelijoiden kanssa. Uusien nimikkeiden esittely kirjakaupoissa ja muissa myyntipisteissä on sujunut hyvin", Veli-Pekka Elonen selvittää.

"Nämä uudet yhteistyömallit yhdessä vahvojen tekijöiden ja upean sisällön kanssa tekevät meistä parhaan kustantajan ja alan edelläkävijän. Digitaalinen aikakausi tarkoittaa myös muutoksia WSOY:n yleiselle kirjallisuudelle. Kehitämme uusia yhteistyömalleja ja palveluita, ja markkinoinnissa keskitymme houkuttelemaan asiakkaita ostamaan kirjoja myös internetistä", Elonen jatkaa.

Yrityksille tietoa ja palveluja tuottava WSOYpro on edennyt nopeasti kielipalveluiden tarjoajana. AAC Global tarjoaa käännöksiä, valmennusta ja projektinjohtoa. Suomalaisen käännösyhtiö Noodin ja ruotsalaisen Worksin osto, sekä uuden myyntitoimiston avaaminen Pietarissa ovat tärkeitä askelia kohti kansainvälistä laajentumista.

Kasvu jatkuu

SanomaWSOY Education and Books jatkaa kasvuaan. Yleinen kirjallisuus keskittyy vahvistamaan asemaansa Suomessa sekä WSOY:n markkinointistrategiaan ja digitaalisiin mahdollisuuksiin. Oppimateriaalien kustantamisen tavoitteena on nousta Euroopan suurimpien joukkoon. Kielipalvelut puolestaan tavoittelevat johtavaa asemaa Suomessa ja jalansijaa kansainvälisillä markkinoilla.

"Olemme jo saavuttaneet paljon, mutta tavoitteemme pysyvät korkealla", Eijkens toteaa.