YIT Koti ja Oikotie.fi tuovat ensimmäisinä Suomen markkinoille palvelun, jossa asunnonostajat voivat tehdä tarjouksia uusista asunnoista verkkosivujen kautta. Tavoitteena on tarjota asunnonostajille mahdollisuus vaikuttaa asuntojen arvon määrittelyyn ja lisätä hinnoittelun läpinäkyvyyttä.

"OmaHinta-konsepti kehittää ja vahvistaa Oikotien markkinapaikkaa tarjoamalla uudenlaisen palvelun ja asunnonostoprosessia helpottavia työkaluja verkossa. Kuluttaja näkee palvelussa tehdyt tarjoukset ja pääsee näin vaikuttamaan asunnon hinnan muodostumiseen. Oikotie tarjoaa asiakkailleen uuden, vaihtoehtoisen tavan tehdä asuntokauppaa", Helsingin Sanomat Oy:n toimitusjohtaja Pekka Soini sanoo.

Ensimmäisenä tarjolle tuleva YIT:n kohde on Helsingin Ilmalassa. Palvelu käynnistyy 16.8. ja tarjousjakso päättyy 30.8., jonka jälkeen YIT on yhteydessä korkeimman tarjouksen tehneisiin ja sopii jatkosta. Asuntokohtainen tarjoustilanne näkyy verkossa kaikille reaaliaikaisesti. Ensimmäisessä vaiheessa saatujen kokemusten perusteella päätetään jatkotoimenpiteistä.

Avoin tarjouspalvelu asuntokaupassa on uutta Suomessa. Vastaavanlaisia palveluja on käytössä mm. Ruotsissa ja Yhdysvalloissa. Tutustu palveluun osoitteessa oikotie.fi.

Oikotie on Helsingin Sanomien luokiteltujen ilmoitusten palvelukokonaisuus. Helsingin Sanomat on osa SanomaWSOY:n sanomalehtiryhmä Sanomaa.