SanomaWSOY-konserniin kuuluva Sanoma Magazines International on nimittänyt Elena Myasnikovan venäläisen Independent Media Sanoma Magazinesin toimitusjohtajaksi. Myasnikova aloittaa tehtävässään 1.1.2008.

Sanoma Magazines International osti venäläisen Independent Median vuonna 2005. Independent Median perustaja ja nykyinen toimitusjohtaja Derk Sauer nimitetään Independent Median hallintoneuvoston puheenjohtajaksi 1.1.2008 alkaen. Tämän lisäksi Sauer avustaa toimitusjohtaja Elena Myasnikovaa hänen uudessa tehtävässään ja vastaa siirtymäkauden ajan myös joistakin päivittäisistä toiminnoista. Derk Sauerin kanssa on tehty kolmevuotinen sopimus, jonka mukaan hän on Independent Median käytettävissä neljä päivää viikossa.

Elena Myasnikova aloitti uransa Independent Mediassa 1992. Ennen toimitusjohtajaksi nimittämistään hän mm. lanseerasi menestyksekkäästi, ensin päätoimittajan ja sittemmin koko Cosmo-ryhmän kustantajan roolissa, Cosmopolitanin, Domashni Ochakin ja Men's Health -lehden.

"Olemme erittäin iloisia Elenan nimityksestä uudeksi toimitusjohtajaksi. Hänen ansioluettelonsa on uskomaton. Uskomme vahvasti, että Elena pystyy muun kyvykkään johtomme kanssa jatkamaan Independent Median menestystä. Olemme myös hyvin tyytyväisiä siihen, että Derk jatkaa tärkeässä roolissa myös tulevaisuudessa", toteaa Sanoma Magazines International toimitusjohtaja Koos Guis.

"Tämä on minulle suuri haaste ja hieno mahdollisuus", sanoo Elena Myasnikova. "Teen parhaani säilyttääkseni Independent Median hyvän ilmapiirin ja arvot, jotka jaan, ja joita kunnioitan syvästi."

Independent Media on osa SanomaWSOY-konsernin aikakauslehtiryhmä Sanoma Magazinesia. Sanoma Magazines International vastaa Sanoma Magazinesin liiketoiminnasta itäisessä Keski-Euroopassa.