SanomaWSOY-konserniin kuuluva SWelcom Oy on ostanut suomalaisen viihde- ja koulutusalan ohjelmistoyritys Älypää Oy:n sen perustajaosakkailta. Älypää tekee yhteistyötä Suomen johtavien mediabrändien kanssa myös jatkossa, eikä nyt solmitulla kaupalla ole vaikutusta Älypään olemassa oleviin asiakassuhteisiin.

Älypää on vuonna 2002 perustettu ohjelmistoyritys, jonka toteuttamat tietokilpailutyyppiset pelit perustuvat oivaltamiseen, tietoon ja onnistumiseen. Älypää toteuttaa asiakkailleen myös koulutuksellisia pelejä. Yhtiön kehittämä alypaa.com-pelisivusto on käyttäjilleen maksuton, ja sinne on pääsy myös Helsingin Sanomien hs.fi-verkkosivulta. Alypaa.com on Suomen johtava tietokilpailusivusto, jolla on noin 100 000 eri viikkokävijää.

"Älypää täydentää hyvin SWelcomin sähköisen median palvelutarjontaa. SWelcom haluaa olla viihdyttävien online-pelien kärkitarjoaja Suomessa. Pelien käyttäjäkunta kasvaa ja samalla myös niihin käytetty aika lisääntyy. Verkossa tapahtuva pelaaminen ei suinkaan enää ole ainoastaan nuorten miesten ajanviettotapa, vaan yhä suurempi osa online-viihdepelaajista on naisia tai vanhempia henkilöitä", toteaa SWelcomin kehitysjohtaja Marja-Leena Tuomola.

SWelcom on aiemmin tänä syksynä julkaissut www.pelikone.fi-palvelun, jossa pelaajat voivat ilmaiseksi pelata pelejä ja ladata niitä palveluun muiden käytettäväksi. Pelaamisen liittyvät mainos- ja käyttäjämaksutuotot ovat vahvassa kasvussa. Älypään hankinta SWelcomille vahvistaa myös SanomaWSOY:n jo olemassa olevia verkkopalveluja Suomessa. Älypään kaikki kahdeksan työntekijää jatkavat yrityksen palveluksessa vanhoina työntekijöinä.

SWelcom on SanomaWSOY-konsernin sähköisen viestinnän liiketoimintaryhmä.