Taloussanomat.fi on uudistunut. Taloussanomat panostaa verkkoon vahvasti: verkkopalvelussa julkaistaan päivittäin useita kymmeniä tuoreita uutisia talouden alalta. Taloussanomat.fi lupaa olla nopeampi, runsaampi ja viihdyttävämpi kuin muut talousmediat.

Samalla uudistuva lehti koostetaan jatkossa jalostamalla verkkouutisia. Jokaisessa lehdessä on materiaalia, jota ei näy verkossa. Lehdessä ja verkkosivuilla tullaan kiinnittämään huomiota visuaalisuuteen, uutisten myyvään esillepanoon, viihdyttävyyteen sekä interaktiivisuuteen.

Taloussanomien toimitusjohtaja ja vastaava päätoimittaja Juhani Pekkala kuvaa verkosta lehteen -toimintamallia merkittäväksi historialliseksi uudistukseksi Suomen lehdistössä.

– Taloustiedon markkinoilla on tapahtumassa nopea muutos. Tietoa haetaan yhä enemmän sähköisistä palveluista. Painettu lehti pysyy vahvana, mutta sen rinnalla vahvistuvat verkkopalvelut, Pekkala toteaa.

Taloussanomien verkkokävijöistä 60 prosenttia ei lue lehteä ja osuus kasvaa koko ajan. Uudenlaiseen asiakaskäyttäytymiseen vastaaminen ei kuitenkaan tarkoita lehden sisällön heikentämistä

– Päinvastoin, mietimme entistä tarkemmin, mitkä asiat kuuluvat lehteen ja millä tavalla uutisia voidaan taustoittaa ja analysoida paremmin. Olennaista on lehden ja verkon yhteispeli. Se on myös lukijoiden parempaa palvelua, Pekkala sanoo.

Verkkokävijöiden määrää halutaan kasvattaa nopeasti moninkertaiseksi nykyisestä.

– Haemme lisäystä kävijämääriin laajentamalla taloudesta kiinnostuneiden joukkoa. Talousmedian ei tarvitse olla tylsää. Ihmiset ovat kiinnostuneita taloudesta, kyse on vain tavasta millä asiat esitetään, Pekkala lisää.

Taloussanomat on osa SanomaWSOY-konsernin sanomalehtien kustantamiseen ja painamiseen keskittyvää Sanoma-liiketoimintaryhmää.