Oikotie.fi-markkinapaikka parantaa palveluaan lisäämällä koulutusosioonsa ulkomaiset jatko-opiskelupaikat. Yhteistyössä norjalaisen Masterstudies.com:n kanssa Oikotie tarjoaa ilmoituksia yli 13 500 MA, MSc, MBA ja Phd -tutkinnosta. Mukana palvelussa on maailman huippuyliopistoja yli 57 maasta.

Oikotie.fi:stä löytyy Suomen kattavin koulutustarjonta opiskelu- tai jatko-opiskelupaikkaa etsiville. Palvelun tarjonta vastaa vaativankin hakijan toiveita.

"Työn haastavuus kasvaa koko ajan: kansainväliset toimijat tulevat kotimarkkinoille, suomalaiset yritykset ja julkinen toiminta kansainvälistyvät. Yhä useampaa kiinnostaa osaamisen kehittäminen ulkomailla. Menestysnälkäisille nuorille ja kokeneille ammattilaisille löytyy maailmalta oppia, jota Suomesta ei yksinkertaisesti voi saada", Oikotien johtaja Jukka Haapalainen kertoo.

Oikotien palvelusta löytyy myös laaja valikoima kotimaisia kursseja ja tutkintoja kielikursseista ammattitutkintoihin tai aikuiskoulutuskursseihin.

"Haluamme tukea ihmisiä heidän päätöksissään tarjoamalla monipuolista tietoa koulutuspaikoista niin meiltä kuin maailmaltakin. Uusi laajentunut tarjontamme parantaa koulutuksesta kiinnostuneen valintaa ja helpottaa vertailua, Haapalainen tiivistää.

Tammikuussa toteutetun Oikotie.fi:n käyttäjätutkimuksen mukaan käyttäjät olivat tyytyväisiä hakujen toimivuuteen. Myös ilmoituksen jättämistä pidettiin helppona. 80 % vastanneista antoi palvelulle kouluarvosanaksi vähintään 8.

Seitsemän johtavan sanomalehden − Helsingin Sanomien, Turun Sanomien, Etelä-Suomen Sanomien, Etelä-Saimaan, Hämeen Sanomien, Kouvolan Sanomien ja Kymen Sanomien − lisäksi Oikotie.fi-palveluun liittyi tammikuussa Salon Seudun Sanomat.