Ilta-Sanomien uutispäätoimittaja Hannu Savola on nimitetty 25.9.2006 alkaen lehden vastaavaksi päätoimittajaksi. SanomaWSOY:n hallitus nimitti Savolan tehtävään tänään.


Ilta-Sanomien nykyinen vastaava päätoimittaja Antti-Pekka Pietilä eroaa yhtiön palveluksesta tästä päivästä lukien.


- Ilta-Sanomien peruskonseptissa - uutisia, viihdettä, urheilua - ei ole tarvetta radikaaliin muutokseen. Viihdettä yhtään väheksymättä pari piirua asiajournalismin suuntaan, Hannu Savola linjaa.


Ilta-Sanomat tarjoaa jatkossakin laadukasta ja ihmisiä kiinnostavaa sisältöä kaikilla jakelukanavilla: printissä, verkossa, mobiilissa ja vähän televisiossakin.


- Iltapäivälehti on väkevä media ja sen on tiedostettava vastuunsa. Pitää olla oikeudenmukainen ja kaikessa julkisuudessakin pitää säilyttää kohtuus, Savola sanoo.


- Ilta-Sanomat on selkeä markkinajohtaja. Pyrin kirkastamaan Ilta-Sanomien brändiä ja korostamaan rooliamme puheenaihejournalismin lipunkantajana ja yhteiskunnallisen keskustelun moottorina, hän jatkaa.


- Kiitän Pietilää hyvästä ja sitoutuneesta työstä Ilta-Sanomien ja koko SanomaWSOY:n hyväksi, Sanoma Osakeyhtiön toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen sanoo.


- Olen iloinen siitä, että Hannu Savola on valmis ottamaan Ilta-Sanomien vetovastuun. Savola on erinomainen journalisti ja uutistoiminnan johtaja, jolla on vahvat näytöt paitsi Ilta-Sanomista myös Helsingin Sanomista ja Suomen Kuvalehdestä. Savolan johdolla Ilta-Sanomat kykenee vahvistamaan asemaansa Suomen johtavana ja laadukkaimpana iltapäivälehtenä.


Ilta-Sanomien uudeksi uutispäätoimittajaksi on 25.9.2006 lukien nimitetty toimituspäällikkö Tapio Sadeoja. Hän toimii myös vastaavan päätoimittajan varamiehenä. Sadeoja on työskennellyt Ilta-Sanomissa vuodesta 1981 ja johtanut toimituspäällikkönä IS:n uutistoimitusta vuodesta 1997.

Lisätietoja:

Vastaava päätoimittaja Hannu Savola, Ilta-Sanomat, p. 122 3410


Toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen, Sanoma Osakeyhtiö, p. 122 2000

Ilta-Sanomat on osa SanomaWSOY-konsernin sanomalehtien kustantamiseen ja painamiseen keskittyvää Sanoma-liiketoimintaryhmää.