WSOY:n WSOYpro -liiketoimintaan kuuluva AAC Global Oy ja Teollisuuden Voima Oy:lle ydinvoimalan toimittava ranskalais-saksalainen Areva NP ovat solmineet sopimuksen, jonka mukaan Areva NP tilaa Olkiluoto 3 -ydinvoimalan käyttöönottoon, operoimiseen ja turvamääräyksiin liittyvien suomenkielisten ohjeiden ja manuaalien tuotannon AAC Globalilta. Sopimuksen kokonaisarvo on useita miljoonia euroja.

– Tietojemme mukaan kyseessä on suurin yksittäinen Suomessa koskaan tehty käännöstoimeksianto, kertoo AAC Globalin toimitusjohtaja Janne Nevasuo.

– Tilaus on osoitus työmme laadukkuudesta, mikä nyt on todennettu tiukassa tarjouskilpailussa. Uskomme, että sopimuksella on AAC:lle merkittävä referenssiarvo, ja lisäksi se avaa jatkossa kiinnostavia näkymiä energia-alan muihin mittaviin projekteihin myös Suomen ulkopuolella.

Tilauksen kokoluokasta kertoo se, että työn arvioidaan kestävän noin neljä vuotta. Täysipäiväisiä kääntäjiä tehtävä työllistää työvaiheesta riippuen 25–45 henkilöä, minkä lisäksi projektiin kiinnittyy runsaasti muun muassa monikielisen dokumentoinnin ja projektihallinnan resursseja.

AAC on samalla sopinut AREVAN kanssa toimivansa jatkossa kaikkien ydinvoimalan alihankkijoiden tarvitsemien käännöstöiden suositeltuna toimittajana, minkä ennakoidaan lisäävän käännöksiä runsaasti.

– Kauppa on tärkeä paitsi AAC:lle myös WSOYpro:lle. WSOYpro:n tavoitteena on jatkossa kasvattaa merkittävästi suurten asiakaskohtaisten koulutus-, osaamis- ja viestintäratkaisuiden myyntiä perinteisempien tieto- ja koulutustuotteiden rinnalla. Tässä suhteessa nyt saatu tilaus sopii loistavasti yksikön strategisiin tavoitteisiin, kertoo WSOYpron johtaja Tuomo Räsänen.

AAC Global Oy on monikielisen viestinnän palveluyritys, jonka palveluihin kuuluvat mm. kielikoulutus, kulttuuri- ja viestintävalmennus, käännöspalvelut sekä yritys- ja toimialakohtaisten termipankkien rakentaminen.

WSOYpro on SanomaWSOY-konserniin kuuluva WSOY:n liiketoimintayksikkö, joka tarjoaa yrityksille, yhteisöille ja niissä työskenteleville ammattilaisille monipuolisia sisältö-, osaamis-, ja viestintäratkaisuja, jotka koostuvat mm. kirjoista, koulutuksesta, valmennuksista ja digitaalisista verkkoratkaisuista.