Sanoma Kaupunkilehtien uusi Kaupunkilehti Vartti aloittaa ilmestymisensä koko pääkaupunkiseudulla maanantaina 12.9.

Viitenä eri osapainoksena Helsingissä, Vantaalla Espoossa ja Kauniaisissa ilmestyvän Vartin jakelulevikki on 460 000 kappaletta. Tabloid-kokoinen lehti ilmestyy kahdesti viikossa, maanantaisin ja torstaisin. Vartin tavoitteena on saada pääkaupunkiseudulla 600 000 säännöllistä lukijaa. Lehden jakelusta on tehty sopimus Suomen Postin kanssa.

− Jakelun luotettavuus on meille selkeä etu. Postin kautta tavoitamme varmasti alueen kaikki kotitaloudet, Sanoma Kaupunkilehtien myyntijohtaja Vesa Railamaa sanoo.

Myös toimituksellisesti lehti erottuu kilpailijoistaan.

− Vartti on räväkämpi kuin muut markkinoilla olevat kaupunkilehdet, päätoimittaja Janne Kaijärvi linjaa.

− Sanoman kaupunkilehtihanke on edennyt hyvin. Vartin laajentuminen vahvistaa edelleen tarjontaamme. Saamme sen myötä ydinalueellemme tilattujen lehtien rinnalle ilmoittaja- ja lukija-asiakkaitamme monipuolisesti palvelevan paketin, Sanoma Osakeyhtiön toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen sanoo.

Lehteä julkaistiin huhtikuusta syyskuun alkuun Itä-Helsingissä Kaupunkilehti Kymppi -nimellä. Lehden laajentuessa koko pääkaupunkiseudulle myös sen nimi vaihtuu.

− Vartti on kaupunkilainen aikayksikkö, monet asiat tapahtuvat vartissa. Tarjoamme lukijoille vartissa kaiken paikallisesti kiinnostavan tiedon, Kaijärvi kertoo.

Kaupunkilehti Vartin jokaiseen aluepainokseen tehdään omia paikallisia uutisia.

− Lehti on lujasti lukijan puolella ja ottaa valppaasti kantaa alueen asioihin; vahtii, kaivaa ja vaatii, Kaijärvi lupaa.

− Lukijatutkimukset osoittivat, että uudenlainen kaupunkilehti vastaa lukijoiden odotuksiin ja jopa ylittää ne. Lukijat ovat olleet erittäin tyytyväisiä niin sisältöön kuin ulkoasuunkin. Räväkkä sisältö houkuttaa myös paljon uusia nuoria lukijoita lehden pariin, Kaijärvi iloitsee.

Kaupunkilehti Vartti puhuu myös ulkoasultaan rohkeaa tabloid-kieltä. Lehden ilmeen ovat suunnitelleet Ilta-Sanomien ulkoasupäällikkö Hannu Pulkkinen ja Uutislehti 100:n taittaja Kimmo Koskinen.

Sanoma Kaupunkilehdet Oy kuuluu SanomaWSOY-konsernin Sanoma-liiketoimintaryhmään.


Lisätietoja:
Päätoimittaja Janne Kaijärvi, Kaupunkilehti Vartti ja Uutislehti 100, p. 09-122 4374
Myyntijohtaja Vesa Railamaa, Sanoma Kaupunkilehdet Oy, p. 09-122 4373
Toimitusjohtaja Niko Ruokosuo, Sanoma Kaupunkilehdet Oy, p. 09-122 4380
Toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen, Sanoma Osakeyhtiö, p. 09-122 2000