Rautakirja osti toukokuun lopussa Liettuasta maan johtavan, valtakunnallisen Lietuvos Spauda -kioskiketjun. Kauppa on saatu tänään 15.12.2005 lopullisesti päätökseen, kun Liettuan kilpailuviranomaisilta on saatu tarvittavat hyväksynnät.

- Tämä on meille merkittävä askel, sillä olemme nyt saavuttaneet markkinajohtajan aseman kioskikaupassa, lehtijakelussa sekä elokuvateattereissa koko Baltian alueella, toteaa Rautakirjan toimitusjohtaja Erkki Järvinen. Rautakirjan tämän vuoden yhdeksän kuukauden liikevaihdosta jo 17 % tuli Suomen ulkopuolelta. - Strategisena tavoitteenamme on, että parin vuoden sisällä vähintään neljännes liikevaihdostamme tulisi ulkomailta, kiteyttää Järvinen.

- Ulkomaisten yrityshankintojemme kannattavuuskehitys on ollut hyvää. Olemme onnistuneet saavuttamaan tavoitteemme määrätietoisella kasvustrategiallamme, Erkki Järvinen jatkaa. Hänen mukaansa laajentumisen seuraava vaihe on jo käynnistynyt, kun Rautakirja osti kesäkuussa Moskovan alueella toimivan lehtijakeluyhtiön. - Haemme nyt aktiivisesti kasvua ja laajentumismahdollisuuksia niin Venäjältä kuin itäisen Keski-Euroopan alueelta, Erkki Järvinen jatkaa. Laajentumisen keskeisinä keihäänkärkinä ovat toisiaan vahvasti tukevat lehtijakelu ja kioskikauppa.

Lietuvos Spauda -kioskiketjuun kuuluu 540 kioskia, ja sen liikevaihto vuonna 2004 oli noin 17 milj. euroa ja tulos positiivinen. Yhtiö työllistää noin 1 200 henkilöä. Yhtiön toimitusjohtajana jatkaa Vidas Ksanas. Yrityskaupan jälkeen Rautakirja-konsernin työntekijöistä jo runsaat 40 % työskentelee Suomen ulkopuolella.

Rautakirja on osa SanomaWSOY-konsernia. Baltian kioskikaupan, lehtijakelun ja elokuvateattereiden lisäksi Rautakirjalla on lehtijakelua Venäjällä ja Romaniassa, sekä kirjakauppoja Virossa.