Täyden palvelun aikakauslehtitalona Sanoma Magazines Finaldissa tehdään lehtiä sekä kuluttaja- että b-to-b-markkinoille. Yritysjulkaisujen parissa painii SMF:n Yritysjulkaisut-yksikkö.

- Teemme yli 40 asiakaslehteä kymmenellä kielellä 55 maahan. Mutta myös muut yritysten viestinnän alueet ovat meille tuttuja. Tänä vuonna teemme mm. SanomaWSOY:n vuosikertomuksen, Yritysjulkaisujen johtaja Leena Jaakkola kertoo.

Aikakauslehtien Liiton teettämän tuoreen tutkimuksen mukaan suomalainen kuluttaja seuraa keskimäärin kuutta asiakaslehteä, joiden lukemiseen käytetään aikaa runsas puoli tuntia. Joka neljännessä taloudessa asiakaslehdellä on vähintään kolme lukijaa. Naiset, alle kouluikäisten vanhemmat sekä varttuneempi väki lukevat asiakaslehtiä innokkaimmin.

Suomessa kilpailutilanne asiakaslehtisektorilla on haastava. Yritykset kilpailuttavat asiakaslehden tekijät vuosittain. Kilpailu on totista ja tiukkaa, ja tarjouskilpailun voittaa se, joka kustannustehokkaimmin pystyy toteuttamaan sisällöltään laadukkaimman lehden. Suomessa asiakaslehtien kolme suurinta ovat SMF:n Yritysjulkaisut, Alma Median Lehdentekijät sekä Yhtyneiden Kuvalehtien Kynämies.

Lehtiä laidasta laitaan

Sanoma Magazines Finlandin Yritysjulkaisuissa tehdään monenlaisia asiakaslehtiä: Stockmannin Exclusive-lehdestä Kemiran sidosryhmälehteen, Helsinki Television Flash-asiakaslehdestä Finnairin Blue Wingsiin. Viimeisin tulokas on Alkon Etiketti-lehti.

- Joudumme arkipäivän työssämme toteuttamaan kansainvälisyyden asettamat vaatimukset. Meillä kansainvälisyys tarkoittaa muutakin kuin kielitaitoa. Olosuhteet saattavat poiketa hyvinkin paljon siitä, mihin olemme Suomessa tottuneet, ja meidän on löydettävä ratkaisut, jotka toimivat, Yritysjulkaisut-yksikön johtaja Leena Jaakkola havainnollistaa.

Lehti on oleellinen osa markkinointiviestintää

- Asiakaslehti palvelee ensisijaisesti yritystä, mutta silti journalistisin keinoin. Hyvä juttu on hyvä juttu ilmestyy se missä lehdessä tahansa, Jaakkola toteaa. - Asiakaslehden tekijältä edellytetään laajaa osaamista: toimittajan taitojen lisäksi, hänen on myös ymmärrettävä asiakasyrityksen bisnestä, strategioita ja markkinoita.

- Asiakaslehti kilpailee lukijansa huomiosta joka numeron kohdalla. Tiedämme, että nykylukija haluaa enemmän tietoa entistä lyhyemmässä ajassa ja entistä pienemmässä tilassa. Ja kun visuaalista aikakautta elämme, myös visuaaliset ratkaisut ovat tärkeitä: millainen pakkaus lukijalla on kädessään, Jaakkola kertoo.

- Asiakaslehtikin herättää lukijansa kiinnostuksen kannellaan. Sen on oltava houkutteleva, jotta se saa lukijan tarttumaan lehteen, selaamaan sen ja syventymään itselleen ainutlaatuiseen ja tärkeään aineistoon.

Kaksisuuntaista vuorovaikutusta

Asiakaslehden konseptin rakentaminen on kahdensuuntaista: toisaalta asiakasyrityksen markkinointistrategian sisäistämistä, mutta myös lukijan tarpeiden tunnistamista. Sisältö suunnitellaan niin, että se kohtaa myös lukijan tarpeet ja toiveet, heijastaa hänen elämäntapaansa ja tottumuksiaan. - Asiakaslehti on ensisijaisesti lahja asiakkaalle. Hyvin tehty julkaisu saa lukijansa tuntemaan itsensä niin tärkeäksi, että yritys haluaa huomata hänet lähettämällä siitä syystä lehden, Jaakkola määrittelee.

- Pitkin matkaa meidän tekijöiden kannattaa kysyä, miten yrityksen missio näkyy lehden sivuilla, mitä lehti tarjoaa lukijalleen ja toisaalta, mitä yritys haluaa lukijalta. Hetkeksikään ei voi herpaantua.

Aikakauslehti on Jaakkolan mukaan onnistunut, jos lukija hyväksyy sen osaksi elämäntapaansa, ja se saa hänet kokemaan, että se on tehty juuri hänelle. Se antaa lukijalle tunteen nautinnosta ja hyödyllisyydestä. Asiakaslehden houkuttelevuus syntyy aivan samoista elementeistä. Lukijan suhde lehteen on henkilökohtainen ja sitä henkilökohtaisempi se on, mitä enemmän hän siitä nauttii ja mitä monipuolisemmin hyötyy.

Parhaimmillaan lukija kokee olevansa osa yhteisöä, eräänlaista klubia, jossa muiden klubilaisten kiinnostuksen kohteet ja elämäntyyli - jopa arvot - ovat samanlaiset, jolloin hänen ostokäyttäytymisensä on ryhmän mukaista.

Suomen lisäksi Sanoma Magazines julkaisee asiakaslehtiä mm. Hollannissa, Belgiassa ja Venäjällä.