Sähköiset oppimisratkaisut on kasvava alue WSOY:n oppimisen toimialalla: Verkkopohjainen, kotimaisille oppilaitoksille suunnattu Opit-oppimisympäristö on WSOY:n keskeisimpiä eLearning-hankkeita. Puolalainen tytäryhtiö Young Digital Poland on keskittynyt sähköiseen sisällöntuotantoon.

Opit-palvelu avattiin lokakuussa 2001. Nyt tilattuja käyttäjätunnuksiaon jo yli 100 000. Mukana on yli 60 kuntaa, viime vuonna WSOY solmi monivuotiset, laajat käyttösopimukset Tampereen ja Espoon kaupunkien kanssa. Molemmat päättivät ottaa Opit-palvelun koko opetustoimen käyttöön. Sen jälkeen myös Pori, Vaasa, Kotka, Hamina ja Kaarina ovat tehneet kokokuntasopimukset. Laajoja kuntakohtaisia ja seutukunnallisia neuvotteluja on tällä hetkellä käynnissä yli kymmenen asiakkaan kanssa.

Puolalainen tytäryhtiö tuottaa sähköistä sisältöä

Toinen WSOY:n kasvava alue on sähköiset oppimateriaalit. Puolalainen tytäryhtiö Young Digital Poland (YDP) on maailman johtavia sähköisten vuorovaikutteisten oppimateriaalien valmistajia. Se kehittää ja kustantaa opiskeluohjelmistopaketteja, ohjelmistoja kielten opiskeluun sekä sähköisen oppimisen teknologiaa.

Sähköoisten oppimateriaalien tuottamisesta suurille kansainvälisille oppikirjakustantajille on kehittynyt YDP:n tärkein liiketoiminta.. YDP:llä on vahva markkina-asema myös kielten opiskeluohjelmistoissa, mutta niiden suhteellinen osuus on nykyisin vain noin 20 %.

WSOY:n OPIT-palveluun ja YDP:n sähköisiin oppimateriaaleihin voi tutustua internetissä http://www.opit.fi ja http://www.ydp.com.pl