R-kioski-ketju ja Lippupalvelu Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen, joka mahdollistaa kaikkien Lippupalvelun kautta myytävien tapahtumalippujen lunastamisen mistä tahansa R-kioskista. Konkreettisesti lippujen lunastaminen valtakunnallisen kioskiketjun kautta käynnistyy ensi vuoden keväällä ja koko runsaan 700 R-kioskin ketju on mukana järjestelmässä vuoden 2005 loppuun mennessä.

- Uusimme ensi vuoden aikana kaikkien kioskiemme kassalaitteet ja ohjelmistot sekä rakennamme reaaliaikaisen yhteyden kioskeihin, kertoo Rautakirjan kioskikaupan markkinointijohtaja Hannu Ala-Aho. Järjestelmämuutos mahdollistaa uusien tuotteiden ja palveluiden myynnin R-kioski-ketjun kautta. Ala-Ahon mukaan R-kioskien tavoitteena on saavuttaa merkittävä asema tapahtumalippujen välittäjänä Suomessa.

- Suomen johtavana tapahtumalippujen myyjänä tämä merkitsee Lippupalvelulle oleellista palvelun paranemista, kun lunastuspisteiden määrä lähes kymmenkertaistuu, toteaa Lippupalvelun toimitusjohtaja Harri Kaasinen.

R-kioskit tulevat toimimaan tapahtumalippujen noutopisteenä eli asiakkaan Internetistä tai puhelimitse varaamat liput voi lunastaa varausnumeroa vastaan mistä tahansa R-kioskista. Valtakunnallinen R-kioski-ketju mahdollistaa asiakkaalle vaivattoman ja nopean mahdollisuuden lippujen lunastamiseen aamusta iltaan jokaisena viikonpäivänä. R-kioskeilla on jo vuosien kokemus noutopistepalvelusta muun muassa postimyyntipakettien jakelijana.

Lippupalvelu kuuluu amerikkalaiseen Ticketmaster-konserniin, joka on maailman suurin tapahtumalippujen myyjä.

R-kioskit ovat osa Rautakirja-konsernia, jolla on kioskitoimintaa myös Virossa, Latviassa ja Tšekin tasavallassa.