SanomaWSOY-konserniin kuuluva Sanoma Osakeyhtiö on ostanut Palvelulehti Itäväylän liiketoiminnan julkaisuoikeuksineen Palvelulehti Itäväylä Oy:ltä. Lehti siirtyy Sanomalle 1.1.2005 alkaen.

Itäväylä tulee osaksi uutta Sanoma Kaupunkilehdet -liiketoimintayksikköä. Siihen kuuluu toistaiseksi Uutislehti 100 sekä Keski-Uudellamaalla ja Hyvinkäällä ilmestyvät Kellokas-lehdet.

- Itäväylä on erinomaisesti tehty lehti ja hyvä lisä kaupunkilehtiketjuumme, jota on määrä edelleen täydentää. Lehti vahvistaa kaupunkilehtitarjontaamme ydinalueellamme Uudellamaalla, Sanoma Osakeyhtiön toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen sanoo.

- Toimituksellisesti vahva ja paikallinen Itäväylä edustaa niitä arvoja, joita Kaupunkilehdet laajentuessaan hakee. Lehti on ulkoasultaan ammattimainen sekä lukijoiden ja ilmoittajien arvostama. Tästä on hyvä jatkaa, Sanoma Kaupunkilehtien toimitusjohtaja Niko Ruokosuo sanoo.

Toimitusjohtaja Mika Laine Palvelulehti Itäväylästä perustelee kauppaa lehden voimakkaalla kasvulla. - Kaupan myötä Itäväylän mahdollisuudet kasvattaa markkina-asemaansa ovat paremmat. Omistajavaihdoksen jälkeen Itäväylä palvelee yhtä joustavasti kuin tähänkin asti, Laine toteaa.

Vuonna 1984 perustettu Itäväylä ilmestyy kerran viikossa. Lehteä jaetaan Porvoon ja Itä-Uudenmaan alueilla 11 kunnassa ja sen jakelulevikki on 45 300. Lehden ilmestyminen jatkuu ennallaan ja sen toimitus-, markkinointi- ja jakeluhenkilöstö jatkaa uuden työnantajan palveluksessa.

Sanoma on osa SanomaWSOY-konsernia.