Startel Oy käynnistää kehitys- ja kannattavuusohjelman

Juhani Pekkala siirtyy Nelosen uutisista Taloussanomien vastaavaksi päätoimittajaksi

Taloussanomat saa uuden sisältöstrategian ja lehden markkinoinnin sekä teknisten toimintojen yhteistyötä Helsingin Sanomien kanssa syvennetään. Lisäksi kustannusrakenteita kevennetään. Taloussanomien vastaavaksi päätoimittajaksi on kutsuttu Nelosen uutis- ja ajankohtaisohjelmien vastaava päätoimittaja Juhani Pekkala ja Startel Oy:n toimitusjohtajaksi kaupallinen johtaja Kari Kivelä.

”Taloussanomien kasvu on ollut ripeää, ja se on jatkunut myös talouden laskusuhdanteen aikana. Tiukentuvilla markkinoilla Taloussanomien on kuitenkin entistä tiiviimmin hyödynnettävä ja kehitettävä omia vahvuuksiaan. Uudella sisältöstrategialla taataan, että hyvä kehitys voi jatkua ja jopa vauhdittua. Taloussanomat panostaa nyt kasvuun ja kannattavuuteen”, toteaa Sanoma Osakeyhtiön toimitusjohtaja ja Startel Oy:n hallituksen puheenjohtaja Seppo Kievari.

Startel Oy tehostaa toimintaansa myös tekemällä vahvaa yhteistyötä markkinoinnissa ja teknisissä toiminnoissa Helsingin Sanomien kanssa. Markkinointitoimintojen yhteistyö tehostaa asiakastyötä niin levikki- kuin ilmoitusmarkkinoinnissakin.

Samanaikaisesti yhtiön kustannuksia sopeutetaan markkinatilanteeseen, minkä seurauksena yhtiössä aloitetaan YT-neuvottelut. Niiden ja luontaisen poistuman myötä Startel Oy:n henkilövahvuus alenee noin 25 hengellä vuoteen 2004 mennessä. Kehitys- ja kannattavuusohjelman arvioidaan parantavan Sanoma-konsernin tulosta vuosittain noin 1,5 milj. euroa vuodesta 2004 lähtien.

Nelosen uutisten vastaava päätoimittaja Juhani Pekkala siirtyy Taloussanomien päätoimittajaksi 1.1.2003. Fil. kand. Juhani Pekkala on ollut nykyisessä tehtävässä vuodesta 2001 lähtien. Tätä ennen hän toimi MTV:n uutis- ja ajankohtaisohjelmien vastaavana päätoimittajana, MTV:n uutisten taloustoimituksen toimituspäällikkönä ja Helsingin Sanomien taloustoimituksen esimiehenä.

Taloussanomien nykyinen päätoimittaja Antti-Pekka Pietilä siirtyy Ilta-Sanomien vastaavan päätoimittajan varamiehen tehtäviin 1.1.2003 ja aloittaa vastaavana päätoimittajana 1.5.2003.

Startel Oy:n kaupalliseksi johtajaksi syyskuussa nimitetty YTK, MBA Kari Kivelä siirtyy yhtiön toimitusjohtajaksi 1.1.2003. Kivelä on aiemmin työskennellyt Jippii Group Oy:n varatoimitusjohtajana ja johtotehtävissä Janton Oy:ssä. Startel Oy:n nykyinen toimitusjohtaja (oto) Martti Ojares jää eläkkeelle vuodenvaihteessa.

Taloussanomia kustantavan ja Uutistoimisto Startelin omistavan Startel Oy:n liikevaihto on 13,2 milj. euroa, ja sillä on 95 työntekijää. Taloussanomien lauantainumeron tilaajamäärä on 73 000 ja arkisin 35 000. Startel Oy on Sanoma Osakeyhtiön tytäryhtiö ja kuuluu SanomaWSOY-konserniin.