Rautakirjan Lehtipiste on ostanut virolaisen lehtijakeluyhtiö AS Lehepunktin koko osakekannan. AS Lehepunkt on toiminut aiemmin Rautakirjan ja Viron johtajan kustantajan AS Ekspress Gruppin yhteisyrityksenä, josta kumpikin osapuoli on omistanut 50 %.

"Tehty kauppa selkeyttää lehtijakelutoimintoja Virossa, kun Ekspress Grupp voi keskittyä perusliiketoimintaansa kustantamiseen ja Lehepunktissa voidaan hyödyntää Rautakirjan Lehtipisteen vahvaa osaamista jakelutoiminnoista", toteaa Rautakirjan lehtitukkukaupan toimialajohtaja Markus Miettinen.

AS Lehepunktin liikevaihto vuonna 2001 oli 11,9 milj. euroa ja liikevoitto 0,7 milj. euroa. Yhtiöllä on 90 %:n markkinaosuus Viron lehtijakelutoiminnoista, ja se huolehtii lehtien jakelusta 1 300 myyntipisteeseen. Yhtiön toimitusjohtajana jatkaa Priit Vakkum.

Lehepunktin jakelusopimukset jatkuvat kaupan jälkeen entisellään. Yhtiötä tullaan kehittämään edelleen yhteistyössä virolaisten kustantajien ja kaupan kanssa tavoitteena vahvistaa yhtiön asemia Viron johtavana lehtitukkuliikkeenä.

Rautakirjan Lehtipiste on aiemmin tänä keväänä, 2.5. käynnistänyt lehtijakelutoiminnot myös Latviassa yhdessä norjalaisen Reitan Narvesen ASA:n kanssa NB Logistika -nimellä.

Rautakirja-konsernilla on lisäksi vahva markkina-asema kioski-, kirjakauppa- ja elokuvatoiminnassa Virossa, kioski- ja elokuvatoiminnassa Latviassa sekä elokuvien esitystoiminnassa Liettuassa.