Suomen suurin kaapeli-tv-yhtiö, SanomaWSOY-konserniin kuuluva Helsinki Televisio Oy (HTV) on valinnut Motorolan yhteistyökumppanikseen laajakaistaisten internetpalvelujensa teknisessä kehitystyössä. Motorolan valinta järjestelmätoimittajaksi perustuu Motorolan kykyyn tarjota nykyaikainen EuroDOCSIS-standardiin pohjautuva kaapelimodeemijärjestelmä, jolla nykyisten welho-laajakaistapalvelujen lisäksi voidaan tulevaisuudessa tarjota kuluttajille myös erilaisia laatutasoon perustuvia puhe- ja videopalveluita.

Sopimuksen mukaan Motorola toimittaa Helsinki Televisiolle EuroDOCSIS-pohjaiset BSR 64000 -laajakaistareitittimet ja SURFboard® SB4100E -kaapelimodeemit sekä näitä tukevat tehokkaat ja luotettavat IP-pohjaiset ohjelmistot.

"Rakennamme Motorolan teknologialla ja tuella EuroDOCSIS-pohjaisen kaapelimodeemijärjestelmän, jolla voimme tarjota laajakaistaverkkomme asiakkaille erilaisia nopeaa yhteyttä hyödyntäviä palveluita kustannustehokkaasti ja laadukkaasti", kertoo HTV:n tekninen johtaja Kari Ruopsa. "Motorolan BSR 64000 -laajakaistareititin mahdollistaa verkon liikenteen monipuolisen valvonnan ja palvelujen laatutason seurannan verkossamme. SB4100E -kaapelimodeemi tarjoaa jo sellaisia toimintoja, joita voimme hyödyntää edetessämme kohti kehittyneempiä IP-teknologiaan perustuvia puhepalveluita ja muita tulevaisuuden ratkaisuja.

"Motorola on tehnyt HTV:n kanssa yhteistyötä jo vuosien ajan, ja olemme tyytyväisiä voidessamme laajentaa yhtiön palvelupakettia valmistajakohtaisesta teknologiasta laajaksi EuroDOCSIS-pohjaiseksi kaapelimodeemijärjestelmäksi", sanoo G. Bickley Remmey, corporate vice president and general manager, Motorola Broadband - Europe, Middle East and Africa (EMEA).

HTV:n maaliskuussa avattu welho 525 -laajakaistapalvelu toimii EuroDOCSIS-standardiin perustuvassa järjestelmässä.

Helsinki Televisio Oy (HTV) on Suomen suurin kaapelitelevisioyhtiö. Sen verkkoon pääkaupunkiseudulla on kytketty yli 222.000 taloutta. Laajakaistaisila welho pro ja welho 525 -internetpalveluilla oli maaliskuussa 2002 yli 22 000 käyttäjää. Digi-tv-jakelu HTV:n verkossa käynnistyi toukokuussa 2001. HTV on osa SanomaWSOY:n sähköisen viestinnän liiketoimintaryhmää, SWelcomia. Lisätietoja: http://www.htv.fi http://www.welho.com