Uudistetun Oikotie-verkkopalvelun reitti- ja karttatiedot kattavat maan entistäkin tarkemmin. Tämä Helsingin Sanomien perusteellisesti uudistettu palvelu näyttää nyt esimerkiksi bussireitit kiinnostavan työpaikan tai asunnon lähellä.

Ensimmäisenä karttapalveluna Oikotie tarjoaa tarkan ajoreittipalvelun osoitteesta osoitteeseen koko Suomen alueella. Matkan päätepisteeksi voi halutessaan valita vaikkapa lentoaseman tai sairaalan. Kodin hankkimista suunnitteleva pystyy poimimaan taipaleensa varrelle asuntokohteita. Koko maan kattava lähes 30 000 paikannimen hakemisto auttaa löytämään oikean kartan entistä helpommin.

"Käyttäjätutkimusten mukaan Oikotien reittipalvelu on eniten käytetty ja eniten kiinnostusta herättävä palvelu", kertoo liiketoimivastaava Kari Tuukkanen. "Kuukausittaiset luvut Oikotien karttapalvelun käytön kehittymisestä kertovat kovasta kasvusta. Prosentteina elokuusta helmikuuhun ollaan tultu ylöspäin noin 52 prosenttia."

Oikotien karttanäytölle voi hakea oppilaitokset, liikenneasemat liikuntapaikat ja terveydenhuollon toimipisteet koko valtakunnan alueelta.

Kartalla liikkuminen on entistä nopeampaa, sillä karttaikkuna ladataan käyttäjän koneelle vain kerran. Kaikki karttatoiminnot voi valita helposti yhdeltä sivulta.

Oikotie yltää kattavuudessaan korttelitasolle yli sadassa kunnassa tämän vuoden loppuun mennessä.

Pääkaupunkiseudulla Genimap Oy:n toteuttama palvelu näyttää julkisen liikenteen reitit. Niinpä asunnon hankkija tai työpaikan etsijä näkee tietokoneensa ruudulta tarkalleen, missä ja milloin bussit, junat ja raitiovaunut kulkevat.