Genimap Oy toimittaa Suomen 2G Oy:lle internet-teknologiaan perustuvat paikkatietoratkaisut. Toimitus käsittää kuluttajille suunnatun kuuluvuusaluekarttapalvelun internetissä ja operaattorin sisäiseen intranet-käyttöön tarkoitetun karttapohjaisen asiakaspalvelusovelluksen.

Kuuluvuusaluekarttapalvelu otettiin käyttöön helmikuun alussa, kun Suomen 2G:n verkossa operoiva DNA Finland Oy aloitti matkapuhelinliittymien tarjoamisen kuluttajille. Palvelussa voi tutustua havainnollisesti karttapohjalla Suomen kolmannen valtakunnallisen matkapuhelinverkon kuuluvuusalueeseen ja nähdä sen suunniteltu kehittyminen tämän vuoden aikana.

"Genimapin liiketoiminnan vahvuuksia on internet-pohjaisten paikkatietoratkaisujen toimittaminen. Teleoperaattorit ovat yksi keskeisimmistä asiakassegmenteistämme. Tavoitteenamme on laajentaa yhteistyötä Suomen 2G:n kanssa myös mobiiliratkaisujen suuntaan", Genimapin Internet- ja mobiiliratkaisut -yksikön johtaja Mikko Salonen toteaa.

Genimap Oy on Geodata Oy:n ja Karttakeskus Oy:n fuusiossa syntynyt Suomen johtava paikkatietoyhtiö. Genimapin liiketoiminta koostuu asiakaskohtaisten paikkatietoratkaisujen toteuttamisesta, paikkatietoa hyödyntävien internet- ja mobiilipalvelujen kehittämisestä sekä kartankustantamisesta digitaalisessa ja painetussa muodossa. Yhtiön pro forma liikevaihto vuonna 1999 oli noin 70 miljoonaa markkaa. Yhtiön tavoitteena on kasvaa maailmanlaajuisesti merkittäväksi mobiilien paikkatietopalvelujen toimittajaksi.

Suomen 2G Oy on suomalainen verkko-operaattori, joka avasi helmikuun alussa, vain vuosi toimiluvan saamisen jälkeen valtakunnallisen GPRS-teknologiaan perustuvan GSM-verkon. Verkon rakentamisessa 2G pääsi heti hyödyntämään kehittynyttä verkkoteknologiaa ja tuloksena on Suomen nykyaikaisin matkaviestinverkko. 2G:n verkossa on jo yli 30 000 käyttäjää.

Genimap Oy kuuluu WSOY-konserniin, joka puolestaan on SanomaWSOY:n tytärkonserni