"eLearning voi saada aikaan dramaattisen muutoksen niin opetuksen tehokkuudessa, tuloksissa kuin opiskelijan motivaatiossakin", WSOY:n toimitusjohtaja Jorma Kaimio uskoo.

"Parhaiten onnistuvat ne sisältöä kehittävät kustantajat, jotka ymmärtävät eri maiden kulttuurisia ja kielellisiä tarpeita, ja jotka kykenevät myös tarjoamaan ratkaisuja vaihteleviin opetustyyleihin tai luokkatilanteisiin."

Kaimio puhui eLearningistä paneelikeskustelussa EU:n sponsoroimassa ensimmäisessä Euroopan eLearning-huippukokouksessa Brysselissä toukokuussa.

SanomaWSOY toimialan edelläkävijöitä

SanomaWSOY toimi huippukokouksen pääjärjestäjänä yhdessä neljän muun alansa johtavan yrityksen (Cisco Systems, Nokia, IBM ja Smartforce) kanssa.

eLearning-huippukokous keräsi Brysseliin yli 300 korkean tason osallistujaa EU-maista, mm. ministeriöistä ja yrityselämän huipulta. Huippukokouksen päätösesityksissä ehdotettuja toimenpiteitä käsiteltiin Euroopan neuvoston opetusministerien tapaamisessa toukokuun lopulla.

Oppimisympäristöä kehittämässä

SanomaWSOY:n vastasi huippukokouksen oppisisältöjen kehittämistä pohtineen (Eductional content development) työryhmän koordinoinnista.

Työryhmä käsitteli mm.


  • sähköisten oppimateriaalien sisällyttämistä koulujen opetussuunnitelmiin

  • opettajien ja opetusviranomaisten eLearning-valmiuksien kehittämistä

  • sähköisten sisältöjen teknisten ja laadullisten standardien parantamista

  • markkinoiden luomista kouluihin tuotettaville sähköisille sisällöille.


"Kustantajilla tulisi olla oikeanlaista kansainvälistä osaamista ja kykyä hyödyntää kansainvälisyyttä laadukkaiden ja kustannustehokkaiden tuotteiden aikaansaamiseksi", Kaimio arvioi

"Yksityisen ja julkisen sektorin tuottajien dynaaminen kumppanuus on avainasemassa, jotta saadaan toimivat markkinat laadukkaille eLearning-tuotteille ja palveluille."

Pitkä kokemus oppimateriaaleista

SanomaWSOY:llä on pitkä kokemus oppimateriaaleista, ja konserni kehittää aktiivisesti myös eLearning-hankkeita.

Hyvä esimerkki kehitystyöstä on WSOY:n kehittämä internetissä toimiva Opit-oppimisympäristö. Opit tulee käyttöön ensi syksynä.

WSOY:n tytäryhtiö Docendo Group on Pohjoismaiden suurin IT-kustantaja ja yksi alueen johtavista sähköisten koulutusratkaisujen kehittäjistä. Docendo Groupilla on yritysten käyttöön suunniteltu eTraining-tuote Simultan Open, jonka lisenssejä on myyty Pohjoismaissa noin 400 000 kappaletta.

WSOY:n gdanskilainen osakkuusyhtiö (49 %) Young Digital Poland on maailman johtavia kielten oppimiseen kehitettyjen multimediatuotteiden valmistajia. Myös digitaaliset oppimisympäristöt kuuluvat yhtiön osaamiseen.

Saat lisätietoa eLearningista Euroopassa tästä.