Saab Aerospace on valinnut Docendo Sverigen verkkokoulutuksensa toimittajaksi. Tavoitteena on parantaa henkilöstön IT-osaamista työskentelyn tehostamiseksi ja hallinnointikulujen vähentämiseksi. Sopimus koskee kaikkia Saab AB:n kokonaan tai osittain omistamia yrityksiä.

– Painotimme hankinnassa koulutuksen sisältöä. Päädyimme Docendoon sen opetusmenetelmien ja tekniikan ansiosta. Meille oli myös tärkeää toimia suuren ja luotettavan toimittajan kanssa, jolla on perusteellinen kokemus opetusratkaisuista. Sitä paitsi heidän hintansa oli erittäin kilpailukykyinen, sanoo Robert Lundkvist Saab Aerospacen henkilöstöosastolta.

Simultan-verkkokoulutusratkaisun lisäksi Saab Aerospace osti henkilöstöään varten räätälöityä KnowledgeWorks-koulutusta, jonka tarkoituksena on opettaa työntekijöitä hahmottamaan Saab Aerospacen prosessiorientoituneen työskentelytavan kokonaiskuva. KnowledgeWorks-koulutukseen osallistuu 1 200 työntekijää.

– Saab Aerospace osoittautui erittäin osaavaksi ostajaksi, joka tiesi tarkoin, millaista koulutusta halusi. Erityisen mukavaa on tietysti se, että me saimme sopimuksen suurimpien kilpailijoidemme sijasta, kertoo Docendon konsulttipäällikkö Mats Österberg.

Tähän mennessä Saab Aerospace on ostanut 5 000 Docendon Simultan-lisenssiä Office 2000 -ohjelmien opettamista varten sekä edellä mainittua räätälöityä koulutusta.

Simultan-koulutusta

Interaktiivista ja käyttöympäristöstä riippumatonta Simultan-koulutusta voidaan antaa Internetin, intranetin tai cd:n välityksellä. Simultanissa ääni-, kuva-, teksti- ja animaatio-osuudet vuorottelevat interaktiivisten harjoitusten kanssa opeteltavaa ohjelmaa täysin simuloivassa ympäristössä.

Simultaniin kuluu lisäksi harjoituksia, tasokokeita, neuvonnan pikahaku päivittäistyöskentelyä varten sekä pitkälle kehitetty välineistö koko koulutuksen seurantaa varten.

Pohjoismaiden johtavia verkkovälitteisten koulutusratkaisujen toteuttajia

Docendo on Pohjoismaiden johtavia verkkovälitteisten koulutusratkaisujen toteuttajia ja tietotekniikkakirjallisuuden kustantajia. Yritys kehittää, tuottaa, markkinoi ja välittää interaktiivista koulutusta ja tietotekniikka-alan oppimateriaalia yrityksille, organisaatioille ja yksityishenkilöille.

Vuonna 1986 perustettu Docendo toimii nykyisin Ruotsissa ja Suomessa, ja kuuluu WSOY-konserniin. Yrityksen pääkonttori on Sundbybergissä Tukholman lähellä. Docendolla on myyntikonttorit Göteborgissa, Malmössä, Örebrossa ja Sundsvallissa sekä tytäryhtiö Jyväskylässä. Docendon liikevaihto vuonna 2000 oli 90 miljoonaa Ruotsin kruunua.