Nelonen Median Total Audion ja tapahtumien assistentti Pia Lahtinen eli Respan Pia palkittiin viime perjantain RadioGaalassa vuoden radioammattilaisena. Tuomaristo perusteli valintaansa näin:

”Vuoden radioammattilainen Pia Lahtinen eli Respan Pia on huipputekijä sekä luotettava laatutyyppi. On aistittavissa, että hän nauttii työstään. Työyhteisön yhdessä pitäminen, henkilökunnan työnteon mahdollistaminen sekä fiiliksen luomien ei ole ollut helppoa parina viime vuotena – Pia on onnistunut siinä ja tehnyt mieletöntä työtä. Hänen arvostuksensa on merkittävää niin vieraiden kuin henkilökunnan kesken. Respan Pia on käsite ja Nelosen radioiden sydän sekä hyvän meiningin henkilöitymä.”

Mutta mitä sanovat Respan Pian työkaverit, menikö palkinto oikeaan osoitteeseen?

Radio Rockin ohjelmapäällikkö Paula Niska:

”Pia heitti RadioGaalan kiitospuheensa loppuun et “ilman mua ei ois radioita”. Piti mennä toisinpäin (”ilman radioita ei ois mua”) mut toi on kyllä totta – ilman Piaa mistään ei tulisi mitään! En tiedä ketään, joka handlaa niin studioiden tekniset ongelmat kuin kaiken maailman järkkäilyt ja rutkutukset yhtä hyvin kuin Pia. Pia pysyy aina rauhallisena ja ystävällisenä tilanteesta huolimatta ja kommentoikin yleensä et ”hoituu” tai ”on jo hoidossa”. Sekalaisestakin briiffistä hän saa aina kiinni ja mikään ei ikinä unohdu. Mahtava ja kaikkien rakastama hahmo. Eräs kollega mietti äitiyslomalle jäädessäänkin, että miten pärjää ilman Piaa.”  

Suomipopin ohjelmapäällikkö Sami Virtanen:

”Pia on todennäköisesti ainoa, joka tietää miten kaikki Sanoman järjestelmät toimii. Pia on korvaamaton apu kaikille, sillä hän tiliöi, varaa studiot, opastaa Tiiman käytössä ja tärkeimpänä pitää fiilistä yllä. Hän vastaanottaa vieraat ja pitää huolta ykköskerroksen yleisestä viihtyisyydestä. Pialla on uskomaton taito: hän tietää kaiken.”

Nelonen Media Liven tapahtumatuottaja Mirella Nyberg:

”Respan Pia on radion sydän, kaikkien radiolaisten ja vieraiden tukipilari. Ei ole asiaa missä häneltä ei saisi apua ja tukea. Respan Pia on rakas ilopilleri, jonka joskus hullunkurisetkin letkautukset  saavat hymyilemään leveästi. Ilo tarttuu. Ja hänen asenne on pelkkää timanttia ❤”

Nelonen Median Total Audion johtaja Jussi Suvanto:

”Pia aloitti assistentin työt Sanomalla syksyllä 2016. Siitä lähtien hän on ottanut oman tonttinsa uskomattomalla tavalla haltuun, toimien Total Audio -yksikön esihenkilöiden apuna, auttaen yksittäisiä juontajia ja toivottaen kaikki vieraat pääministereistä rokkitähtiin tervetulleeksi, omalla persoonallisella tyylillään. Pia on komppanian vääpeli, todellinen äitihahmo koko Total Audio yksikölle. Hänen vahvuuksia ovat nopea reagointikyky, sosiaalinen rohkeus, laaja tietotaito, uusien ihmisten ja asioiden haltuunotto. Varsinkin korona-aikana Pia on ollut käsittämätön apu ja välikäsi juontajien, ja etätyötä tehneiden back office -ihmisten kanssa. Piasta on vain vaikea olla pitämättä.”

Lopuksi päästetään ääneen myös vuoden radioammattilainen itse. Pia Lahtinen, Respan Pia, klassinen maaliviivakysymys: miltä nyt tuntuu?

”Voittohan tuntuu ihan uskomattomalta. En kyllä yhtään osannut aavistaa, että voitto osuu kohdalle, se tuli täytenä yllätyksenä. Myös RadioGaalan osallistujien suosionosoitukset yllättivät minut täysin.  Oli kerrassaan mahtava juttu voittaa tuo kategoria. Tuli todella arvostettu olo!”

Onnittelut vielä Respan Pialle!

Lue myös: Sanoman tekijöillä huikea menestys RadioGaalassa – Radio Suomipop valittiin vuoden radioksi ja valtakunnallinen myyntitiimi palkittiin, Respan Pia on vuoden radioammattilainen

Kuvat: RadioMedia