Aamulypsy palkittiin yleisöäänestyksessä parhaana valtakunnallisena radio-ohjelmana ja Jaajo Linnonmaa vuoden radiojuontajana. Vuoden radioammattilaisen tittelin sai Pia Lahtinen, vuoden musiikkipäälliköksi nimettiin Nelonen Median Jussi Mäntysaari ja vuoden sisällöntekijänä palkittiin Hovimuusikko Ilkka Ihamäki.

Ensimmäistä kertaa kolmeen vuoteen järjestetyssä RadioGaala-tapahtumassa palkittiin perjantaina 25.3.2022 menneen radiovuoden parhaat radioteot ja -tekijät.

”Mennyt radiovuosi oli jatkuneesta poikkeustilasta huolimatta erinomainen ja RadioGaalan palkittujen joukosta voi poimia toinen toistaan uutterampia tekijöitä ja vaikuttavampia kampanjoita”, sanoo RadioMedian toimitusjohtaja Stefan Möller.

”Alan kovimpien tekijöiden huomioinnin lisäksi tämän vuoden RadioGaalassa oli yleisesti aivan poikkeuksellisen lämmin tunnelma, kun ala pääsi juhlimaan yhdessä ensimmäistä kertaa kolmeen vuoteen.”

Yleisöäänestyksessä Vuoden radioksi valittu Radio Suomipop oli voitokas myös muilla rintamilla: Aamulypsy palkittiin yleisöäänestyksessä parhaana valtakunnallisena radio-ohjelmana ja Jaajo Linnonmaa vastaanotti vuoden radiojuontajapystin nyt jo 11. kerran.

”Radio Suomipop jatkoi viime vuonna vahvalla meiningillään. Tunnusluvut kehittyivät merkittävästi ja positiivisesti. Suomipopin juhlavuoden spesiaalisisältö, juontajien poikkeuksellinen heittäytyminen sekä erikoisohjelmisto vahvistivat entisestään kanavan asemaa ja toivat persoonia ja kanavaa vieläkin tunnetummaksi. Tekemisen meininki ja toimenpiteet ovat vieneet Radio Suomipopin siihen, että se on nykyään käsite ja instituutio", palkintojenjaossa kerrotaan.

Ammattilaistuomariston RadioAwards-kilpailussa palkittiin monia vaikuttavia ja tuloksellisia tekoja ja tekijöitä. Vuoden radioammattilaisen tittelin sai tänä vuonna Nelonen Median Pia Lahtinen. Vuoden musiikkipäälliköksi nimettiin Nelonen Median Jussi Mäntysaari ja vuoden sisällöntekijänä palkittiin Suomipopin Hovimuusikko Ilkka Ihamäki. Näin tuomaristo perustelee valintoja:

”Vuoden radioammattilainen Pia Lahtinen eli Respan Pia on huipputekijä sekä luotettava laatutyyppi. On aistittavissa, että hän nauttii työstään. Työyhteisön yhdessä pitäminen, henkilökunnan työnteon mahdollistaminen sekä fiiliksen luomien ei ole ollut helppoa parina viime vuotena – Pia on onnistunut siinä ja tehnyt mieletöntä työtä. Hänen arvostuksensa on merkittävää niin vieraiden kuin henkilökunnan kesken. Respan Pia on käsite ja Nelosen radioiden sydän sekä hyvän meiningin henkilöitymä.”

”Jussi Mäntysaari on rautainen ammattilainen, jonka valtava ja monipuolinen kokemus alalta on ainutlaatuista. Hän on vahva mielipidevaikuttaja ja ohjaa suomalaisten musiikkitottumuksia. Hänen kanavapalettinsa on hengästyttävä, mutta rautainen ammattitaito on pitänyt esimerkiksi Radio Rockin tasaisesti kuunneltuna kanavana. Tuoreet KantriRadio, HitMix ja Aito Iskelmä ovat tuoneet kanavakentälle myös mukavasti maustetta ja musiikin persoonallisuutta. Mäntysaari on korvaamaton yhtiölleen osaamisensa vuoksi. Hän on musiikkipäälliköiden musiikkipäällikkö.”

”Hovimuusikko Ilkka eli Ilkka Ihamäki on ainutlaatuinen ammattilainen, joka on luonut oman taitolajinsa. Hän tekee uniikkia ja tunnistettavaa radio- ja audiosisältöä ja edustaa nykygenreä upealla tavalla. Radion pitää katsoa eteenpäin ja tulevaisuuteen ja tuomariston mukaan juuri tällaisen henkilön tuottaman sisällön avulla sitä tehdään. Hovimuusikko Ilkka on mies, joka varmasti nousee suurten suomaisten viihteentekijöiden joukkoon.”

Myös mediamyynnin puolella on aihetta juhlaan: RadioAwardsin tuomaristo palkitsi Sanoma Media Finlandin valtakunnallisen tiimin vuoden radiomyyntitiiminä:

"Vuoden myyntitiimi on tehnyt helkkarin hyvää työtä jäätävillä tuloksillaan. Voisi kuvitella, että pyörää ei voisi keksiä uudestaan, mutta tämän monipuolisen uuden ajan tiimin uudenlaiset tuotteistamiset ja erikoisratkaisut ovat menneet läpi ja ne ovat vaikuttaneet suoraan myyntituloksiin."

Vuoden somekampanjan palkinto meni sekin Radio Suomipopille, Juho Keskitalon yllätykset -kampanjalle, joka onnistui ohjaamaan huikean määrän kuulijoita somesta radioon. Vuoden äänituotantona taas palkittiin Suomipopin Suomalaisuuden soundtrack. Vuoden sisällöntekijä -kunniamaininnan sai Radio Rockin Laura Vähähyyppä.

 

Lämpimät onnittelut kaikille voittajille!

Katso RadioGaalan kaikki voittajat perusteluineen: www.radiogaala.fi/voittajat/2022

 

Kuvat: RadioMedia