Meitä määrittävät niin elämänkokemuksemme, luonteenpiirteemme kuin asuinpaikkammekin. Sukupuoliin liittyvät oletukset ovat yleensä turhia ja kääntyvät usein myös itseään vastaan.
Haluamme Pride-kuukauden kunniaksi herätellä mainostajia pohtimaan sukupuolikohdennuksen mielekkyyttä ja pyysimme neljää asiantuntijaa pohtimaan, miksi mainontaa tulee kohdentaa muuten kuin sukupuolen perusteella.
Lue kirjoitukset
Annu Kemppainen: Sukupuoli on mainonnan kohdentamisessa yksinkertaistus
”Vaikka ihminen identifioituisi siihen sukupuoleen, johon hänet on syntymässä määritelty, on jokainen meistä aina yhtä luokitelmaa ainutlaatuisempi ja ihmeellisempi: meillä on erilaisia elämäntarinoita, kokemuksia, kiinnostuksen kohteita ja haaveita”, kirjoittaa Pride Helsinki -yhteisön toiminnanjohtaja Annu Kemppainen.
Tatu Kuivalahti: Oman datan avulla voi kohdentaa sukupuolineutraalisti
”Mainonnan kohdentamisessa käytetään edelleen paljon vanhoja keinovalikoimia, joissa demografiset tiedot, kuten kohderyhmän ikä ja sukupuoli, ovat tärkeässä roolissa. Tarjolla on kuitenkin paljon tehokkaampia vaihtoehtoja”, kirjoittaa asiakasdatan hyödyntämiseen erikoistuneen Custobarin co-founder, neuvonantaja ja hallituksen jäsen Tatu Kuivalahti.
Anna Lehto: Tunne datasi, tunnet yleisösi
”Tulevaisuudessa jokaisen yrityksen oma asiakasdata on paitsi markkinoinnin selkäranka, myös parhaimmillaan todellista liiketoiminnan arvoa kasvattavaa pääomaa”, kirjoittaa 70/30 Digitalin perustaja Anna Lehto.
Annina Pienimäki: Ikä on vain numero
”Ikä- ja sukupuolikohdennus kuuluvat käytetyimpiin digimainonnan kohdennuskriteereihin. Miten mainontaa voisi kohdentaa toisin?
Otetaan esimerkiksi elämäntilanteen mukaan kohdentaminen, jonka avulla on mahdollista tavoittaa sinkut, pariskunnat tai lapsiperheet, kukin omina kohderyhminään. Tai kohdentaminen kiinnostuksen kohteen mukaan, josta vaihtoehtoja löytyy aina heavy metallista sisustukseen ja vegaanisesta ruoasta jääkiekkoon”, Annina Pienimäki kirjoittaa. Hän työskentelee Sanomalla Producer, data -tehtävässä.