Sanoma Oyj, lehdistötiedote, 22.11.2023 klo 8.30

Sanoman pääomamarkkinapäivä 2023: Ainutlaatuinen vastuullisuusvaikutus ja kasvava kannattavuus

Sanoma järjestää pääomamarkkinapäivän sijoittajille ja analyytikoille Helsingissä ja virtuaalisesti tänään 22.11.2023. Pääomamarkkinapäivässä Sanoman johto kertoo ajankohtaista tietoa konsernin ja sen kahden liiketoimintasegmentin, Learningin ja Media Finlandin strategiasta, toimintaympäristöstä ja tuloskehityksestä. Tilaisuudessa esiintyvät kaikki Sanoman johtoryhmän jäsenet: Susan Duinhoven (Sanoma Oyj:n toimitusjohtaja 31.12.2023 saakka), Alex Green (talousjohtaja), Rob Kolkman (toimitusjohtaja, Sanoma Learning; Sanoma Oyj:n toimitusjohtaja 1.1.2024 alkaen) ja Pia Kalsta (toimitusjohtaja, Sanoma Media Finland).

Sanoma ilmoitti 26.10. käynnistäneensä kolmevuotisen Solar-nimisen prosessien kehittämis- ja tehostamisohjelman Learning-liiketoimintasegmentissään. Sanoma arvioi, että ohjelman tukemana Learningin operatiivinen liikevoittoprosentti ilman hankintamenojen poistoja saavuttaa pitkän aikavälin tavoitetasonsa 23 % (n. 18 % vuonna 2023) vuonna 2026. Learningin Solar-ohjelman ja Media Finlandin jatkuvan digitalisoitumisen ansiosta kasvava kannattavuus yhdistettynä pienempiin nykyisissä toimintamaissa tapahtuviin yritysostoihin ja taseen parantamiseen ovat vuosina 2024−2026 Sanoman strategian ytimessä.

Sanoma-konsernin ja sen liiketoimintasegmenttien pitkän aikavälin taloudelliset tavoitteet säilyvät ennallaan ja ne on koottu alla olevaan taulukkoon. Sanoma ei ole määritellyt tarkempaa ajankohtaa muiden tavoitteiden saavuttamiselle.

Learning Pitkän aikavälin tavoite Toteuma vuonna 2022
Vertailukelpoinen kasvu 2−5 % 1 %
Operatiivinen liikevoitto-% ilman hankintamenojen poistoja > 23 % (vuodesta 2026 eteenpäin) 19,4 %
     
Media Finland    
Vertailukelpoinen kasvu +/- 2 % 0 %
Operatiivinen liikevoitto-% ilman hankintamenojen poistoja 12−14 % 10,6 %
     
Sanoma-konserni    
Nettovelan suhde oikaistuun käyttökatteeseen < 3,0 3,2
Omavaraisuusaste 35−45 % 35,8 %
Osinkopolitiikka Kasvava osinko, 40−60 % vuotuisesta vapaasta rahavirrasta 93 %

Pääomamarkkinapäivän ohjelma

9.00 Rekisteröityminen
9.30 Esitykset
10:40 Opettajien simulaatio painettujen ja digitaalisten oppimateriaalien hyödyntämisestä perus- ja toisen asteen opetuksessa
11.10 Tauko
11.30 Esitykset jatkuvat
13.00 Esitykset päättyvät
Buffet-lounas

Webcast, esitysmateriaali ja tallenteet

Pääomamarkkinapäivää voi seurata suorana englanninkielisessä webcast-lähetyksessä osoitteessa https://sanoma.videosync.fi/cmd-2023/register. Esitysmateriaali on saatavilla tilaisuuden alussa Sanoman verkkosivuilla osoitteessa sanoma.com/fi/sijoittajat/. Nauhoitteet esityksistä julkaistaan sivuilla tilaisuuden jälkeen.

Lisätietoja

Kaisa Uurasmaa, sijoittajasuhde- ja yritysvastuujohtaja, puh. 040 560 5601

Sanoma

Sanoma on innovatiivinen ja ketterä oppimisen ja median yhtiö, jolla on vaikutus miljoonien ihmisten elämään joka päivä. Vastuullisuusstrategiamme avulla vahvistamme positiivista vaikutustamme yhteiskuntaan ja minimoimme ympäristöjalanjälkeämme. Olemme sitoutuneet YK:n kestävän kehityksen periaatteisiin ja allekirjoittaneet YK:n Global Compact −aloitteen.

Oppimisen tuotteemme ja palvelumme auttavat opettajia kehittämään lasten taitoja niin, että jokainen saavuttaisi parhaat mahdolliset oppimistulokset. Tarjoamme painettuja ja digitaalisia oppimateriaaleja sekä digitaalisia oppimis- ja opetusalustoja ala- ja yläkouluihin sekä toiselle asteelle. Haluamme kasvattaa liiketoimintaamme.

Mediamme Suomessa tarjoavat riippumatonta journalismia ja kiinnostavaa viihdettä tulevillekin sukupolville. Ainutlaatuinen monikanavainen portfoliomme mahdollistaa kumppaneillemme markkinoiden laajimman peiton ja vaikuttavimmat markkinointiratkaisut.

Nykyään toimimme kahdessatoista Euroopan maassa ja työllistämme yli 5 000 ammattilaista. Vuonna 2022 liikevaihtomme oli n. 1,3 miljardia euroa ja operatiivinen liikevoittoprosentti ilman hankintamenojen poistoja 14,6 %. Sanoman osake on listattu Nasdaq Helsingissä. Lisätietoja osoitteessa sanoma.com/fi.