Sanoma Oyj, lehdistötiedote, 18.10.2023 klo 11.00

Sanoma on allekirjoittanut sopimuksen uudesta 100 milj. euron lainasta maksaakseen takaisin 200 milj. euron joukkovelkakirjalainan maaliskuussa 2024

Sanoma Oyj on allekirjoittanut kahdenvälisen 100 milj. euron lainasopimuksen OP Yrityspankin kanssa. Uuden lainan maturiteetti on 12 kuukautta sen nostohetkestä ja se sisältää 10 kuukauden mittaisen jatko-option, jonka Sanoma voi käyttää harkintansa mukaan. Sanoma nostaa lainan maaliskuussa 2024 ja yhdistettynä olemassa oleviin rahoitusjärjestelyihinsä käyttää varat 18.3.2024 erääntyvän 200 milj. euron joukkovelkakirjalainansa takaisinmaksuun.

Lisäksi Sanoman 300 milj. euron syndikoidun luottolimiitin maturiteettia on pidennetty yhdellä vuodella marraskuuhun 2026 saakka. Luottolimiitistä on sovittu kymmenen yhteistyöpankin kanssa ja se on tällä hetkellä täysin käyttämätön.

”Nykyisessä korkoympäristössä arvioimme, että uusi OP:lta otettava laina yhdessä olemassa olevien rahoitusjärjestelyidemme kanssa on joustavin tapa erääntyvän joukkovelkakirjalainan uudelleenrahoittamiseksi. Keskeisten yhteistyöpankkiemme Sanoman perus- ja toisen asteen oppimispalveluiden strategialle osoittaman vahvan tuen ansiosta, meillä oli useita vaihtoehtoja tämän uudelleenrahoituksen toteuttamiseksi,” sanoo Alex Green, Sanoman talousjohtaja.

Lisätietoja
Kaisa Uurasmaa, sijoittajasuhde- ja yritysvastuujohtaja, puh. 040 560 5601

Sanoma

Sanoma on innovatiivinen ja ketterä oppimisen ja median yhtiö, jolla on vaikutus miljoonien ihmisten elämään joka päivä. Vastuullisuusstrategiamme avulla vahvistamme positiivista vaikutustamme yhteiskuntaan ja minimoimme ympäristöjalanjälkeämme. Olemme sitoutuneet YK:n kestävän kehityksen periaatteisiin ja allekirjoittaneet YK:n Global Compact −aloitteen.

Oppimisen tuotteemme ja palvelumme auttavat opettajia kehittämään lasten taitoja niin, että jokainen saavuttaisi parhaat mahdolliset oppimistulokset. Tarjoamme painettuja ja digitaalisia oppimateriaaleja sekä digitaalisia oppimis- ja opetusalustoja ala- ja yläkouluihin sekä toiselle asteelle. Haluamme kasvattaa liiketoimintaamme.

Mediamme Suomessa tarjoavat riippumatonta journalismia ja kiinnostavaa viihdettä tulevillekin sukupolville. Ainutlaatuinen monikanavainen portfoliomme mahdollistaa kumppaneillemme markkinoiden laajimman peiton ja vaikuttavimmat markkinointiratkaisut.

Nykyään toimimme kahdessatoista Euroopan maassa ja työllistämme yli 5 000 ammattilaista. Vuonna 2022 liikevaihtomme oli n. 1,3 miljardia euroa ja operatiivinen liikevoittoprosentti ilman hankintamenojen poistoja 14,6 %. Sanoman osake on listattu Nasdaq Helsingissä. Lisätietoja osoitteessa sanoma.com/fi.