Sanoma Oyj, lehdistötiedote, 7.11.2022 klo 17.45

Sanoma on allekirjoittanut sopimuksen uudesta 300 milj. euron luottolimiitistä sekä syndikoinut 250 milj. euron nelivuotisen lainan, jolla rahoitettiin Pearson Italian ja Saksan yritysosto

Sanoma Oyj on allekirjoittanut sopimuksen 300 milj. euron kolmivuotisesta syndikoidusta luottolimiitistä kymmenen yhteistyöpankkinsa kanssa. Luottolimiitti korvaa nykyisen samansuuruisen luottolimiitin, joka olisi erääntynyt helmikuussa 2024. Sopimus sisältää kaksi vuoden mittaista jatko-optiota, jotka voidaan käyttää lainanantajien suostumuksella. Luottolimiittiä käytetään konsernin yleisiin rahoitustarpeisiin.

Samanaikaisesti Sanoma syndikoi saman pankkiryhmän kanssa 250 milj. euron nelivuotisen lainan, joka nostettiin 7.6.2022 ja käytettiin elokuun lopussa Pearson Italian ja Saksan yritysoston rahoittamiseen. Tämän seurauksena syndikoidun rahoituksen yhteismäärä on 550 milj. euroa.

”Olemme tyytyväisiä näiden meille tärkeiden rahoitussopimusten onnistuneesta syndikoinnista ja allekirjoittamisesta. Arvostamme suuresti yhteistyöpankkiemme osoittamaa luottamusta sekä vakaan ja kassavirtaa luovan liiketoimintamme rahoittamisessa että perus- ja toisen asteen oppimisliiketoimintamme kasvattamisessa yritysostoin,” sanoo Alex Green, Sanoman talousjohtaja.

Sopimuksen koordinaattoreina ja pääjärjestäjinä toimivat Nordea Bank, OP Yrityspankki ja SEB. Muina pääjärjestäjinä ovat ABN Amro, BNP Paribas, Handelsbanken, ING Bank, Rabobank ja Swedbank. Lisäksi lainan järjestäjänä toimii Banco Sabadell.

Lisätietoja

Kaisa Uurasmaa, sijoittajasuhde- ja yritysvastuujohtaja, puh. 040 560 5601
Sirpa Louhevirta, rahoitusjohtaja, puh. 050 303 8299

Sanoma

Sanoma on innovatiivinen ja ketterä oppimisen ja median yhtiö, jolla on vaikutus miljoonien ihmisten elämään joka päivä. Vastuullisuusstrategiamme avulla vahvistamme positiivista vaikutustamme yhteiskuntaan ja minimoimme ympäristöjalanjälkeämme. Olemme sitoutuneet YK:n kestävän kehityksen periaatteisiin ja allekirjoittaneet YK:n Global Compact −aloitteen.

Oppimisen tuotteemme ja palvelumme auttavat opettajia kehittämään lasten taitoja niin, että jokainen saavuttaisi parhaat mahdolliset oppimistulokset. Tarjoamme painettuja ja digitaalisia oppimateriaaleja sekä digitaalisia oppimis- ja opetusalustoja ala- ja yläkouluihin sekä toiselle asteelle. Haluamme kasvattaa liiketoimintaamme.

Mediamme Suomessa tarjoavat riippumatonta journalismia ja kiinnostavaa viihdettä tulevillekin sukupolville. Ainutlaatuinen monikanavainen portfoliomme mahdollistaa kumppaneillemme markkinoiden laajimman peiton ja vaikuttavimmat markkinointiratkaisut.

Nykyään toimimme kahdessatoista Euroopan maassa ja työllistämme yli 5 000 ammattilaista. Vuonna 2021 liikevaihtomme oli n. 1,25 miljardia euroa ja operatiivinen liikevoittoprosentti ilman hankintamenojen poistoja 15,8 %. Sanoman osake on listattu Nasdaq Helsingissä. Lisätietoja osoitteessa sanoma.com/fi.