Sanoma Oyj, lehdistötiedote, 3.12.2020 klo 8.30

Sanoma on allekirjoittanut uuden 200 milj. euron lainasopimuksen

Sanoma Oyj on allekirjoittanut 200 milj. euron syndikoidun lainasopimuksen kymmenen yhteistyöpankkinsa kanssa. Lainan maturiteetti on kolme vuotta, mutta sitä on mahdollista pidentää yhdellä vuodella.

Laina käytetään suunnitellun Santillana Spainin yritysoston rahoittamiseen, jonka Sanoma julkisti 19.10.2020. Laina muuttaa osan yrityskauppaa varten allekirjoitetusta 480 milj. euron rahoitusjärjestelystä pitkäaikaiseksi rahoitukseksi. Kaupan arvioidaan toteutuvan vuoden 2021 ensimmäisen vuosipuoliskon aikana.

Sopimuksen koordinaattoreina ja pääjärjestäjinä toimivat Nordea ja OP Yrityspankki. Pääjärjestäjinä ovat ABN Amro, Danske Bank, Handelsbanken, ING Bank, Rabobank, SEB ja Swedbank, ja järjestäjänä Banco Sabadell.

Lisätietoja
Kaisa Uurasmaa, johtaja, sijoittajasuhteet ja yritysvastuu, puh. 040 560 5601
Sirpa Louhevirta, rahoitusjohtaja, puh. 050 303 8299

Sanoma

Sanoma on innovatiivinen ja ketterä oppimisen ja median yhtiö, jolla on vaikutus miljoonien ihmisten elämään joka päivä.

Oppimisen tuotteemme ja palvelumme auttavat opettajia kehittämään lasten taitoja niin, että jokainen saavuttaisi parhaat mahdolliset oppimistulokset. Tarjoamme painettuja ja digitaalisia oppimateriaaleja sekä digitaalisia oppimis- ja opetusalustoja ala- ja yläkouluihin sekä toiselle asteelle. Haluamme kasvattaa liiketoimintaamme Euroopassa.

Mediamme Suomessa tarjoavat riippumatonta journalismia ja kiinnostavaa viihdettä tulevillekin sukupolville. Ainutlaatuinen monikanavainen portfoliomme mahdollistaa kumppaneillemme markkinoiden laajimman peiton ja vaikuttavimmat markkinointiratkaisut.

Nykyään toimimme yhdessätoista Euroopan maassa ja työllistämme lähes 4 500 ammattilaista. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 900 miljoonaa euroa ja operatiivinen liikevoittoprosentti ilman hankintamenojen poistoja 14,8 %. Sanoman osake on listattu Nasdaq Helsingissä. Lisätietoja osoitteessa www.sanoma.com/fi.