Sanoma Oyj, lehdistötiedote, 7.3.2018 klo 11.05

Sanoma vahvistaa festivaali- ja tapahtumaliiketoimintaansa Suomessa
 

Sanoma on sopinut ostavansa N.C.D. Production Oy:n ja sen konserniyhtiöiden festivaali- ja tapahtumaliiketoiminnan. N.C.D. Production on yksi Suomen suurimmista festivaali- ja tapahtumayrityksistä ja se järjestää festivaaleja, konsertteja ja risteilyitä. Yritysosto vahvistaa merkittävästi Sanoman monikanavaista viihdetarjoomaa Suomessa. “N.C.D Production täydentää erinomaisesti viihteen kokonaistarjontaamme Suomessa. Se toimii kasvavilla live-tapahtumien markkinoilla, joiden kannattavuus on yleisesti ottaen parempi kuin media-alalla keskimäärin. Se on erinomainen esimerkki kasvustrategiastamme: pienehkö yritysosto, joka täydentää nykyistä liiketoimintaamme ja hyödyttää niin mainostajia, kuluttajia kuin esiintyviä artistejakin”, kertoo Sanoman toimitusjohtaja Susan Duinhoven.

Ostettavan liiketoiminnan liikevaihto vuonna 2017 oli n. 20 milj. euroa. Ostettava liiketoiminta siirretään perustettavaan yhtiöön, josta Sanoma omistaa 60 % ja N.C.D. Productionin nykyinen omistaja loppuosan.

Kaupan toteutuminen edellyttää tiettyjen ehtojen täyttymistä, mukaan lukien Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksyntä. Kaupan odotetaan toteutuvan muutaman kuukauden kuluessa.

 

Lisätietoja
Sijoittajasuhteet, Kaisa Uurasmaa, puh. 040 560 5601

Sanoma

Sanoma on median ja oppimisen edelläkävijä, jolla on päivittäin vaikutus miljoonien ihmisten elämään. Tarjoamme kuluttajille merkityksellistä sisältöä, yritysasiakkaillemme ainutlaatuisia markkinointiratkaisuja ja autamme opettajia kehittämään jokaisen lapsen taitoja.

Sanoma toimii Suomessa, Hollannissa, Puolassa, Belgiassa ja Ruotsissa. Vuonna 2017 liikevaihtomme oli 1,4 miljardia euroa ja työllistimme yli 4 400 ammattilaista. Sanoman osake on listattu Nasdaq Helsingissä.