Sanoma Oyj, Pörssitiedote, 12.3.2015 klo 14.30

Sanoma ilmoitti 18.12.2014 yhdistävänsä Belgian kuluttajamedialiiketoiminnot Hollannin toimintoihinsa. Uuden strategisen liiketoimintayksikön nimeksi tulee Sanoma Media BeNe. Hollantilainen jakeluyhtiö Aldipress jatkaa itsenäisenä liiketoimintayksikkönä, mutta raportoidaan jatkossa osana Media BeNeä.

1.1.2015 alkaen Sanoma tulee raportoimaan liikevaihdon ja kannattavuuden kolmelle strategiselle liiketoimintayksikölle: Media BeNe, Media Finland ja Learning. Näiden ulkopuolelle jäävät liiketoiminnot Venäjällä sekä Bookwell ja AAC tullaan jatkossakin raportoimaan kategoriassa ’Muut’. Uudella raportointirakenteella ei ole vaikutusta Sanoman konsernitason lukuihin. Myöskään Media Finlandin ja Learningin luvut eivät muutu. Sanoman 29.4.2015 julkistettava tammi-maaliskuun 2015 osavuosikatsaus laaditaan uuden rakenteen mukaisesti.

Sanoman liikevaihto ja liikevoitto vuosille 2013 ja 2014 on muutettu vastaamaan uutta raportointirakennetta. Kaikki tiedot on julkaistu oheisissa taulukoissa:

  • Liikevaihto liiketoimintayksiköittäin
  • Liikevoitto liiketoimintayksiköittäin
  • Liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä liiketoimintayksiköittäin

Tiedot ovat saatavilla myös Sanoman sijoittajasivuilla osoitteessa http://www.sanoma.com/fi/sijoittajat.

Lisätietoja

Sanoman sijoittajasuhteet, Olli Turunen, puh. 040 552 8907

Sanoma.com

Get the world. Sanoma auttaa ihmisiä kohtaamaan maailman ja ymmärtämään sitä.

Uskomme maailmaan, joka on täynnä mahdollisuuksia, tunteita, vuorovaikutusta ja inspiraatiota. Maailman voi tavoittaa ja kokea, siihen voi vaikuttaa ja sen haluaa jakaa. Sellaisen maailman me haluamme tarjota.

Sanoma on kuluttajamedian ja oppimisen eurooppalainen edelläkävijä. Suomessa ja Hollannissa Sanoma on markkinoiden johtava, monikanavainen mediayhtiö. Sanomalla on oppimisliiketoimintaa Suomessa, Ruotsissa, Hollannissa, Belgiassa ja Puolassa. Vuonna 2014 konsernin liikevaihto oli 1,9 miljardia euroa. Sanoman osake on listattu Nasdaq Helsingissä.

Uuden raportointirakenteen mukaiset vertailuluvut vuosille 2013-2014 (pdf)

Uuden raportointirakenteen mukaiset vertailuluvut vuosille 2013-2014 (uusi vs vanha) (pdf)

Uuden raportointirakenteen mukaiset vertailuluvut vuosille 2013-2014 (xlsx)