Sanoma Oyj, Pörssitiedote, 30.4.2015 klo 9.00

Sanoma ja Ivania Ltd. ovat allekirjoittaneet kauppakirjan, jonka mukaan Sanoman 33,3% osuus Delovoi Standardissa myydään Ivanian omistajille. Delovoi Standard julkaisee Venäjällä Vedomosti-nimistä päivittäin ilmestyvää talousasioihin keskittyvää sanomalehteä. Tämän lisäksi Sanoma on sopinut myyvänsä United Pressin omistamat lehdet MoscowTimes LLC:lle.  

Nämä kaupat ovat osa Sanoman lokakuussa 2013 ilmoittamaa kuluttajamedialiiketoiminnan strategista uudelleenjärjestelyä ja tulevaisuuden painopistealueiden arviointia, ja jatkoa vuoden 2014 lopussa sovitulle Fashion Pressin myynnille.

Sanoma arvioi kirjaavansa kaupasta noin 8 milj. euron kertaluonteisen myyntivoiton. Valuuttakurssien muutokset vaikuttavat lopulliseen myyntivoittoon.

”Olemme luottavaisia, että nämä ikoniset lehdet ovat jatkossakin hyvissä käsissä ja jatkavat kehitystään Venäjän johtavina julkaisuina. Samaan aikaan kaupan kohteena olevien lehtien myynti on esimerkki Sanoman strategiasta. Pyrimme keskittymään ydinmarkkinoillemme, joissa uskomme voivamme luoda eniten arvoa osakkeenomistajillemme”, kommentoi Sanoman toimitusjohtaja Harri-Pekka Kaukonen.

Tämän kaupan jälkeen Sanoman yhteisyrityksen Mondadorin julkaisema Grazia-aikakauslehti on vielä strategisen tarkastelun alla.

Lisätietoa
Sanoman viestintä, Robin Janszen, p. +31 6 2293 2643 tai communications@sanoma.com

Sanoman sijoittajasuhteet, Olli Turunen, p. 040 552 8907

Sanoma.com

Get the world. Sanoma auttaa ihmisiä kohtaamaan maailman ja ymmärtämään sitä.

Uskomme maailmaan, joka on täynnä mahdollisuuksia, tunteita, vuorovaikutusta ja inspiraatiota. Maailman voi tavoittaa ja kokea, siihen voi vaikuttaa ja sen haluaa jakaa. Sellaisen maailman me haluamme tarjota.

Sanoma on kuluttajamedian ja oppimisen eurooppalainen edelläkävijä. Suomessa ja Hollannissa Sanoma on markkinoiden johtava, monikanavainen mediayhtiö. Sanomalla on oppimisliiketoimintaa Suomessa, Ruotsissa, Hollannissa, Belgiassa ja Puolassa. Vuonna 2014 konsernin liikevaihto oli 1,9 miljardia euroa. Sanoman osake on listattu Nasdaq Helsingissä.