Sanoma Oyj, Pörssitiedote, 26.5.2015 klo 11:00

Sanoma on tehnyt strategisen päätöksen keskittyä Belgiassa Naiset sekä Koti ja sisustaminen -teema-alueisiin. De Persgroep ostaa aikakauslehdet Humo, Story ja TeVe Blad. Lisäksi De Persgroepille siirtyy Vitaya-lehden lisenssi. Lehtinimikkeiden mukana De Persgroepille siirtyy 65 työntekijää (57 kokoaikaisiksi muutettuna).

Sanoma päätti vuoden 2014 lopussa keskittää Belgian ja Hollannin medialiiketoiminnot yhteen strategiseen liiketoimintayksikköön nimeltä Sanoma Media BeNe. Tämän seurauksena yhtiö on päättänyt keskittyä Belgiassa Naiset sekä Koti ja sisustaminen -teema-alueisiin. Nämä teema-alueet kuuluvat Sanoman ydinosaamisiin sekä Belgiassa että Hollannissa, ja Sanoma tähtää niillä pitkäjänteiseen, positiiviseen kehitykseen ja investoi niiden laajentumiseen kohti digitaalisia palveluita.

Tämän strategisen valinnan johdosta Sanoma on päättänyt myydä aikakauslehdet nimeltä Humo, Story sekä TeVe Blad De Persgroepille. Lisäksi De Persgroepille siirtyy lisenssi kuukausittain ilmestyvään Vitayaan. Kaupan kohteena olevien lehtien liikevaihto vuonna 2014 oli noin 50 milj. euroa.

Sanoma kirjaa kaupasta noin 13 milj. euron kertaluonteisen myyntitappion, joka sisältää noin 31 milj. euron liikearvon alaskirjauksen. Kaupan toteutuminen edellyttää kilpailuviranomaisten hyväksyntää.

Lisätietoa:
Tiedotusvälineet
Sanoman viestintä, Robin Janszen, puh. +31 6 2293 2643 tai communications@sanoma.com

Sanoman sijoittajasuhteet, Olli Turunen, puh. +358 40 552 8907

Sanoma.com

Get the world. Sanoma auttaa ihmisiä kohtaamaan maailman ja ymmärtämään sitä.

Uskomme maailmaan, joka on täynnä mahdollisuuksia, tunteita, vuorovaikutusta ja inspiraatiota. Maailman voi tavoittaa ja kokea, siihen voi vaikuttaa ja sen haluaa jakaa. Sellaisen maailman me haluamme tarjota.

Sanoma on kuluttajamedian ja oppimisen eurooppalainen edelläkävijä. Suomessa ja Hollannissa Sanoma on markkinoiden johtava, monikanavainen mediayhtiö. Sanomalla on oppimisliiketoimintaa Suomessa, Ruotsissa, Hollannissa, Belgiassa ja Puolassa. Vuonna 2014 konsernin liikevaihto oli 1,9 miljardia euroa. Sanoman osake on listattu Nasdaq Helsingissä.