Sanoma Oyj, Lehdistötiedote, 26.8.2014 klo 12.00

Sanoma suunnittelee rakennemuutoksia Suomen aikakauslehti-, telemyynti- ja asiakaspalvelutoimintoihinsa osana kuluttajamediatoimintojensa uudelleenjärjestelyä. Tavoitteena on uudistaa toimintamalleja palvelemaan muuttuvia asiakastarpeita ja hyödyntää synergiaetuja. Suunnitelmien vuoksi toiminnoissa alkavat yt-neuvottelut.

Suunnitellut organisaatiomuutokset koskevat Sanoma Media Finlandin Magazine Media -liiketoimintayksikköä sekä Kuluttajamyynti- ja asiakkuudet -yksikön telemyynti- ja asiakaspalvelutoimintoja. Suunnitelmiin sisältyy muun muassa Magazine Median toimitusprosessin uudistaminen, Sanoman omien telemyyntitoimintojen keskittäminen Vantaalle ja Ouluun sekä asiakaspalvelutoimintojen keskittäminen Vantaalle.

Toteutuessaan suunnitellut toimenpiteet voivat enimmillään johtaa yhteensä 130 henkilön irtisanomiseen tai osa-aikaistamiseen. Irtisanomisista tai osa-aikaistamisista enintään 40 kohdistuu Magazine Mediaan ja 90 keskitettyihin telemyynti- ja asiakaspalvelutoimintoihin.

”Suunnitellut muutokset ovat osa strategista uudelleenorganisoitumista, joka alkoi vuodenvaihteessa tapahtuneella Sanoman Suomen-mediatoimintojen fuusiolla ja on jatkunut muun muassa uusien kaupallisten toimintojen perustamisella. Rakennamme aiempaa keskitetympää organisaatiota, yhtenäisiä toimintatapoja ja ketterämpiä prosesseja. Näin voimme palvella asiakkaidemme tarpeita entistä paremmin ja hyödyntää monikanavaisen mediavalikoimamme täysimääräisesti. Valitettavasti osa muutoksista johtaa henkilöstömme kannalta kipeisiin ratkaisuihin. Teemme parhaamme tukeaksemme muutosten kohteena olevia työntekijöitämme”, Sanoma Media Finlandin toimitusjohtaja Pekka Soini sanoo.

Sanoma Media Finland on kuluvan vuoden aikana muun muassa uusinut liiketoimintayksikköjensä rakenteen, perustanut uudet, keskitetyt kaupalliset toiminnot sekä tehnyt rakenteellisia muutoksia Helsingin Sanomien toimituksessa. Samalla Sanoma on keskittynyt ydinliiketoimintaansa myymällä muun muassa kiinteistöjään ja muokkaamalla tuotevalikoimaansa yrityskauppojen kautta.

Lisätietoa
Sanoman viestintä, Hanna Johde, puh. 040 673 8977 tai hanna.johde@sanoma.com

Sanoma.com

Get the world. Sanoma auttaa ihmisiä kohtaamaan maailman ja ymmärtämään sitä.

Uskomme maailmaan, joka on täynnä mahdollisuuksia, tunteita, vuorovaikutusta ja inspiraatiota. Maailman voi tavoittaa ja kokea, siihen voi vaikuttaa ja sen haluaa jakaa. Sellaisen maailman me haluamme tarjota.

Sanoma on kuluttajamedian ja oppimisen eurooppalainen edelläkävijä. Suomessa ja Hollannissa Sanoma on markkinoiden johtava, monikanavainen mediayhtiö. Sanoman päämarkkinat oppimisessa ovat Suomi, Ruotsi, Hollanti, Belgia ja Puola. Vuonna 2013 konsernin liikevaihto oli 2,1 miljardia euroa. Sanoman osake on listattu NASDAQ OMX Helsingissä.