Sanoma Oyj, Pörssitiedote, 17.3.2014 klo 14.35

Osana 31.10.2013 tiedotettua strategista uudelleenjärjestelyä Sanoma suunnittelee taloustoimintojensa uudelleenorganisointia ja painotoimintojensa sopeuttamista.

Yhteensä uudelleenjärjestelyiden arvioidaan johtavan enintään 100 työsuhteen irtisanomiseen.

Talouden palvelukeskuksessa suunnitellaan ulkoistusta 

Taloustoimintojen uudelleenjärjestelyn tavoitteena on sopeuttaa taloushallinnon organisaatio vastaamaan muuttuvaa toimintaympäristöä. Tällä hetkellä keskustellaan Suomessa sijaitsevan Talouden palvelukeskuksen useiden tehtävien ulkoistamisesta kansainväliselle toimijalle. Talouden palvelukeskuksessa käynnistyvät koko henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut. Toiminnan uudelleenjärjestelyn arvioidaan johtavan Suomessa enintään 40 ja Hollannissa enintään 25 henkilön työsuhteen irtisanomiseen.

”Kilpailukykyisillä, tehokkailla ja strategiaamme tukevilla tukitoiminnoilla on keskeinen asema Sanoman muutoksen mahdollistajana. Suunnitelmat toimintojen ulkoistuksesta tarkoittavat valitettavasti myös henkilöstövähennyksiä”, talousjohtaja Kim Ignatius sanoo. 

Sanomapaino sopeuttaa toimintaansa aloittamalla yt-neuvottelut kolmessa painossaan

Sanomalehtien toimintaympäristön muutos on johtanut tuotantomäärien merkittävään laskuun painoissa, minkä johdosta Sanomapaino aloittaa yt-neuvottelut kolmessa painolaitoksessaan. Tämänhetkisen arvion mukaan uudelleenjärjestelyt saattavat johtaa enintään noin 35 henkilön osa-aikaistamiseen tai irtisanomiseen.

Yhteistoimintaneuvottelut alkavat Sanomala Oy:ssä Vantaalla, Saimaan Lehtipaino Oy:ssä Lappeenrannassa ja Hämeen Paino Oy:ssä Forssassa.

Lisätietoa
Tiedotusvälineet,
Sanoman viestintä, Hanna Johde, p. 040 673 8977 tai hanna.johde@sanoma.com

Sanoman sijoittajasuhteet, Olli Turunen, p. 040 552 8907 tai ir@sanoma.com

Sanoma.com

Get the world. Sanoma auttaa ihmisiä kohtaamaan maailman ja ymmärtämään sitä.

Uskomme maailmaan, joka on täynnä mahdollisuuksia, tunteita, vuorovaikutusta ja inspiraatiota. Maailman voi tavoittaa ja kokea, siihen voi vaikuttaa ja sen haluaa jakaa. Sellaisen maailman me haluamme tarjota.

Sanoma on kuluttajamedian ja oppimisen eurooppalainen edelläkävijä. Suomessa ja Hollannissa Sanoma on markkinoiden johtava, monikanavainen mediayhtiö. Sanomalla on oppimisliiketoimintaa Suomessa, Ruotsissa, Hollannissa, Belgiassa ja Puolassa. Vuonna 2013 konsernin liikevaihto oli 2,2 miljardia euroa. Sanoman osake on listattu NASDAQ OMX Helsingissä.