Sanoma Oyj, Pörssitiedote, 11.4.2014 klo 16.30

Osana 31.10.2013 tiedotettua strategista uudelleenjärjestelyä Sanoma suunnittelee aikakauslehtijakelutoimintansa uudelleenorganisointia Hollannissa.

Hollantilainen aikakauslehtijakeluun ja kaupankäynnin markkinointiin keskittyvä Aldipress-yhtiö, joka on osa Sanomaa, keskittyy entistä tarkemmin kaupalliseen toimintaansa kustantajia ja jälleenmyyjiä varten. Samaan aikaan Aldipress aikoo sulkea logistiikkakeskuksensa Duivenissa ja ulkoistaa logistiikka- ja kuljetustoimintansa Media Logistics -yhtiölle. Aldipress piti toimenpiteitä välttämättöminä, koska aikakauslehtien irtonumeromyynnin lasku tullee jatkumaan Hollannissa.

Ulkoistamalla logistiikan ja kuljetuksen Media Logisticsille Aldipress visioi entistä tehokkaampaa ja kestävämpää logistiikkaa aikakauslehtien jakelun arvoketjussa. Keskittymällä kaupalliseen toimintaan Aldipress jatkaa arvon lisäämistä kustantajien aikakauslehtivalikoimaan ja vahvistaa aikakauslehtien tuotekategoriaa vähittäismyynnissä.

Aldipress neuvottelee ehdotetuista toimenpiteistä työntekijöiden edustajien kanssa. Logistiikkakeskuksen sulkeminen tarkoittaa sitä, että arviolta noin 130 henkilöä irtisanotaan. Sopeuttamissuunnitelmasta keskustellaan ammattijärjestöjen kanssa tulevien kuukausien aikana.

Aldipressin arvio on, että se kykenee viimeistelemään Duivenin sulkemisen ja siirtymisen Media Logisticsin palvelujen käyttöön tämän vuoden loppuun mennessä.

Lisätietoa
Tiedotusvälineet,
Sanoman konserniviestintä, Robin Janszen, p. +31 6 2293 2643 tai communications@sanoma.com

Sanoman sijoittajasuhteet, Olli Turunen, p. 040 552 8907 tai ir@sanoma.com

Sanoma.com

Get the world. Sanoma auttaa ihmisiä kohtaamaan maailman ja ymmärtämään sitä.

Uskomme maailmaan, joka on täynnä mahdollisuuksia, tunteita, vuorovaikutusta ja inspiraatiota. Maailman voi tavoittaa ja kokea, siihen voi vaikuttaa ja sen haluaa jakaa. Sellaisen maailman me haluamme tarjota.

Sanoma on kuluttajamedian ja oppimisen eurooppalainen edelläkävijä. Suomessa ja Hollannissa Sanoma on markkinoiden johtava, monikanavainen mediayhtiö. Sanomalla on oppimisliiketoimintaa Suomessa, Ruotsissa, Hollannissa, Belgiassa ja Puolassa. Vuonna 2013 konsernin liikevaihto oli 2,1 miljardia euroa. Sanoman osake on listattu NASDAQ OMX Helsingissä.