Lehdistötiedote 27.11.2014 


Nyt aloittaa tänään torstaina päivittäisen Whatsapp-uutisviestin tarjoamisen lukijoilleen.

Uutisviesti on tiettävästi ensimmäinen lajiaan Suomessa ja Nyt.fi ensimmäinen virallisesti Whatsappissa toimiva suomalaismedia.

Viesti lähetetään arki-iltapäivisin. Siinä kerrotaan, mitkä ovat päivän 2−3 tärkeintä puheenaihetta koko Suomessa ja minne Helsingin seudulla kannattaa illalla mennä. Puheenaiheet poimitaan Nyt.fi:n uutisvirrasta ja menovinkit Nytin uudesta Minne Nyt -sovelluksesta.

”Erityisesti moni nuori viihtyy kaveriporukoissa Whatsappissa, ja porukoissa puhutaan tietysti maailman tapahtumista. Viemme uutiset ja tapahtumatiedot sinne, missä ihmisetkin ovat”, sanoo Nyt.fi:tä vetävä HS:n uutispäällikkö Jussi Pullinen.

”Toivomme myös, että lukijat lähettävät meille Whatsappissa juttuvinkkejä ja tunnelmia kaupungilta. Ja kissakuvia, erityisesti kissakuvia”, Pullinen sanoo.”Haluamme lukijat vahvasti osaksi Nyt.fi:n tekemistä. Kissakuvissa ja kaikessa muussakin.” 

Nyt.fi on jo läsnä Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä.

Whatsapp täydentää Nyt.fin ja Helsingin Sanomien sosiaalisen median työkalujen valikoimaa.

Nyt.fi:n verkkokonseptia on kirkastettu kesän ja syksyn aikana, ja sivusto on vuoden sisällä kolminkertaistanut kävijämääränsä. Sivusto on luonut useita maanlaajuisia puheenaiheita: ilman Nyt.fi:tä Suomi ei tietäisi kissojen menevän salaperäisesti lattialle millä tahansa välineellä piirrettyyn ympyrään tai esimerkiksi sitä, että miesmuodin tuorein trendi ovat metsuriseksuaalit.

Nyt.fi on myös panostanut syksyn aikana menestyksellä pitkään asiajournalismiin.

”Nyt.fi tavoittavaa viikoittain säännöllisesti jo yli 500 000 kävijää. Kävijämäärän jatkuvasti kasvaessa on yhä tärkeämpää, että jakelukanavat ja sisällöt kohtaavat kohderyhmän mahdollisimman sopivalla tavalla”, Nyt.fi:n tuotepäällikkö Anne Saloranta sanoo.

”Valtaosa kävijöistä on 20−35-vuotiaita nuoria aikuisia, jotka seuraavat Nyt.fitä etenkin sosiaalisen median kautta. Whatsappin uutisviestin tilaaja voikin nyt helposti varmistaa, etteivät kiinnostavat puheenaiheet ja menovinkit huku sosiaalisen median uutisvirtoihin. Palvelun avulla sisältöjen jakaminen kavereille on myös helppoa ja etenkin se avaa palautekanavaa yhä vahvemmin myös seuraajilta Nyt.fin suuntaan”, Saloranta jatkaa.

Nytin Whatsapp-uutiskirjeen voi tilata näin:

1) Lisää Nytin numero 040-6605532 puhelimesi osoitekirjaan

2) Lähetä Nytille Whatsappissa viesti, esimerkiksi ”Hei Nyt, tilaan! T. Sirkku”

3) Alat saada päivittäisiä viestejä

Lisätietoja:

Uutispäällikkö Jussi Pullinen, Helsingin Sanomat, p. 040 740 8564

Tuotepäällikkö Anne Saloranta, Nyt.fi, p. 040 184 0335

Helsingin Sanomat tavoittaa eri kanaviensa kautta 2,3 miljoonaa suomalaista joka viikko. Helsingin Sanomiin kuuluu päivälehden lisäksi mm. Nyt-liite, Kuukausiliite, HS Teema, HS.fi, HS Kirjat ja HS TV. Hesari tarjoaa ainutlaatuista journalismia sanomalehdessä, tietokoneella, älypuhelimella ja tabletilla.

Sanoma Media Finland on Suomen monikanavaisin mediatalo, joka tunnetaan johtavista brändeistään. Tarjoamme tietoa, elämyksiä ja viihdettä niin sanoma- ja aikakauslehdissä, televisiossa, radiossa, verkossa kuin mobiilissakin ja tavoitamme päivittäin lähes kaikki suomalaiset.

Sanoma Media Finland on osa Sanomaa, joka on kuluttajamedian ja oppimisen eurooppalainen edelläkävijä.