Sanoma Oyj, Lehdistötiedote, 28.8.2014 klo 11.00

Sanoma on nimittänyt Hans Edinin konsernin televisiojohtajaksi (Group Head of Television) 1. tammikuuta 2015 alkaen. Viimeiset puolitoista vuotta Edin on toiminut vt. toimitusjohtajana Sanoman ja Talpa Median omistamassa hollantilaisessa SBS Broadcastingissa ja tätä ennen Nelonen Median liiketoimintajohtajana. Sanoma Media Netherlandsin toimitusjohtaja Peter de Mönnink siirtyy nykyisten tehtäviensä lisäksi SBS Broadcastingin johtoon 1. lokakuuta 2014 alkaen.

Konsernin televisiojohtajana Hans Edinin vastuulla on Sanoma-tason televisiostrategia ja toiminnan kehittäminen ja koordinointi tiiviissä yhteistyössä sekä Suomen että Hollannin televisiotoimintojen johdon kanssa. Edinistä tulee myös SBS Broadcastingin hallituksen jäsen. Edin raportoi tehtävässään Sanoman toimitusjohtajalle Harri-Pekka Kaukoselle.

Suomessa Pia Kalsta jatkaa Nelonen Median liiketoimintajohtajana ja raportoi kuten aiemminkin Sanoma Media Finlandin toimitusjohtajalle Pekka Soinille.

”Kiitämme Hans Ediniä hänen merkittävästä panoksestaan SBS Broadcastingin kehittämisessä. Hans on onnistunut luomaan vakaan toimintaympäristön ja vankan pohjan tulevaisuuden kasvulle. Olemme tyytyväisiä voidessamme hyödyntää hänen kokemustaan ja osaamistaan: tavoitteenamme on varmistaa, että televisiotoimintamme vastaa myös tulevaisuuden haasteisiin”, sanoo Kaukonen.

”Haluamme tuottaa kuluttajille fiksuja ja innovatiivisia monimediakokemuksia. Peter de Mönninkin uusi kaksoisrooli lähentää varmasti yhteistyötä SBS:n ja Sanoman välillä Hollannissa.”

Lisätietoa
Sanoman viestintä, Hanna Johde, puh. 040 673 8977 tai hanna.johde@sanoma.com

Sanoma.com

Get the world. Sanoma auttaa ihmisiä kohtaamaan maailman ja ymmärtämään sitä.

Uskomme maailmaan, joka on täynnä mahdollisuuksia, tunteita, vuorovaikutusta ja inspiraatiota. Maailman voi tavoittaa ja kokea, siihen voi vaikuttaa ja sen haluaa jakaa. Sellaisen maailman me haluamme tarjota.

Sanoma on kuluttajamedian ja oppimisen eurooppalainen edelläkävijä. Suomessa ja Hollannissa Sanoma on markkinoiden johtava, monikanavainen mediayhtiö. Sanoman päämarkkinat oppimisessa ovat Suomi, Ruotsi, Hollanti, Belgia ja Puola. Vuonna 2013 konsernin liikevaihto oli 2,1 miljardia euroa. Sanoman osake on listattu NASDAQ OMX Helsingissä.