Sanoma Oyj, Lehdistötiedote, 16.4.2013 klo 16.10

SanomaVentures jatkaa sijoituksiaan lupaaviin startup-yrityksiin sijoittamalla Nosto Solutions Oy:hyn yhdessä useiden enkelisijoittajien sekä rahoituskierrosta johtaneen Open Ocean Capitalin kanssa. Nosto Solutions Oy tarjoaa verkkokaupoille kuluttajan ostokokemusta parantavan automaattisen markkinointiohjelmiston, ja on rahoituskierroksen jälkeen kerännyt 2,2 miljoonaa euroa rahoitusta mukaan lukien TEKES-tuet ja lainat.

Noston SaaS-ohjelmisto tarjoaa kaikenkokoisille verkkokaupoille automaattista ja kuluttajalle personoitua markkinointia verkkokauppa-alustasta riippumatta sekä mahdollistaa konversio-optimoinnin, asiakkaiden säilyttämisen ja myynnin kasvun. Jatkossa Noston asiakkaat Suomessa voivat automaattisesti ilmoittaa tuotteistaan Sanoman verkkopalveluissa Suomessa.

Noston ohjelmistopalvelu on lähtenyt erittäin hyvin liikkeelle: alansa johtavat brändit kuten Angry Birds, Outnorth, Reima, Rajala, Budget Sport ja Sanoman oma Huuto sekä joukko valittuja kotimaisia ja kansainvälisiä verkkokauppoja käyttävät jo Noston toistaiseksi saatavuudeltaan rajoitettua palvelua.

Sanoma kasvattaa strategiansa mukaisesti digitaalisia liiketoimintojaan ja tämän myötä myös panostuksiaan verkkokauppaan. SanomaVentures tukee osaltaan konsernin kasvustrategiaa sijoittamalla parhaisiin kasvuyrityksiin ja parhaisiin tiimeihin.

”Nosto sopii erinomaisesti SanomaVenturesin sijoituskohteeksi, sillä Sanoma pystyy monin tavoin tukemaan yhtiötä sen alkuvaiheen kasvuhaasteissa. Yhteisenä tavoitteenamme on parantaa kuluttajien ostokokemuksia verkossa, kasvattaa molempien osapuolten verkkokauppaverkostoa sekä kaikkien osapuolten myyntiä. Olemme hyvin innoissamme yhteistyöstä Noston kanssa. Verkkokauppa ylipäätään tarjoaa meille todella monia mielenkiintoisia mahdollisuuksia”, toteaa SanomaVenturesin sijoitusjohtaja Juha Jaskara.

Nosto Solutions Oy:n toimitusjohtaja Juha Valvanne on tyytyväinen yhteistyöhön. ”Olemme erittäin iloisia, että monet verkkokaupassa ja kasvuyrityksissä ansioituneet sijoittajat luottavat tiimiimme ja auttavat meitä saavuttamaan haastavat tavoitteemme kansainvälistyessämme.”

Lisätietoja:
Sijoitusjohtaja Juha Jaskara, SanomaVentures, juha.jaskara@sanoma.com, p. 040 570 0736 
Toimitusjohtaja ja perustaja Juha Valvanne, Nosto Solutions Oy, juha@nosto.com, p. 044 524 1784

Sanoma.com

Get the world. Sanoma auttaa ihmisiä kohtaamaan maailman ja ymmärtämään sitä. Sanoma on kuluttajamedian ja oppimisen eurooppalainen edelläkävijä. Palveluksessamme on yli 10 000 ammattilaista noin 20 maassa. Vuonna 2012 konsernin liikevaihto oli 2,4 miljardia euroa. Sanoman osake on listattu NASDAQ OMX Helsingissä.