Sanoma Oyj, Pörssitiedote, 23.7.2013 klo 13.00

Mainosmarkkinoiden Sanoman tärkeimmissä toimintamaissa arvioidaan olevan heikommat kuin aiemmin ennakoitiin. Siksi Sanoma joutuu muuttamaan näkymiään vuodelle 2013.

Konsernin näkymät vuodelle 2013 (muuttuneet)

Vuonna 2013 Sanoma odottaa konsernin liikevaihdon laskevan yli 4 prosenttia (aiemmin ’2 – 4%’) edelliseen vuoteen verrattuna. Liikevoiton ilman kertaluonteisia eriä arvioidaan olevan alle 180 milj. euroa (aiemmin ’180 – 205 milj. euroa’).

Sanoman näkymät perustuvat oletukseen, että Euroopan taloudellinen tilanne pysyy heikkona, joka vaikuttaa mainosmarkkinoihin negatiivisesti Sanoman tärkeimmissä toimintamaissa. Sanoman arvion mukaan on epätodennäköistä, että markkinaympäristö paranisi selvästi toisella vuosipuoliskolla.


Harri-Pekka Kaukonen, toimitusjohtaja:

“Vastauksena taustalla olevaan kuluttajakäyttäytymisen ja mainosmarkkinan muutokseen jatkamme edelleen investointeja tärkeimpien toimintojemme transformaatioon. Olemme lisäksi käynnistäneet kuluttajamedian liiketoimintojen uudelleenjärjestelyn, joka koskee sekä tuote- että palveluvalikoimaamme ja kulurakenteita. Liiketoimintojen uudelleenjärjestely muuttaa konsernin taloudellista profiilia ja voi vaikuttaa arvonmäärityksiin.”

Sanoma julkistaa vuoden 2013 tammi–kesäkuun osavuosikatsauksen 1.8. noin klo 8.30.

Lisätietoa
Sanoman sijoittajasuhteet, Martti Yrjö-Koskinen, p. 040 684 4643 tai ir@sanoma.com

Sanoma.com

Get the world. Sanoma auttaa ihmisiä kohtaamaan maailman ja ymmärtämään sitä. Sanoma on kuluttajamedian ja oppimisen eurooppalainen edelläkävijä. Palveluksessamme on yli 10 000 ammattilaista noin 20 maassa. Vuonna 2012 konsernin liikevaihto oli 2,4 miljardia euroa. Sanoman osake on listattu NASDAQ OMX Helsingissä.