Lukiolaisilla on ensi syksynä mahdollisuus valita oppikirjansa painetun ja sähköisen version välillä. Sanoma Pro tuo painettujen lukiokirjojen rinnalle digikirjat, joita on tarjolla peräti 16 oppiaineeseen. Digikirjat ovat osa laajempaa sähköistä kokonaisuutta.

Perinteisten oppikirjojen selailu saattaa olla lukioissa pian historiaa, sillä oppimateriaalit sähköistyvät kovaa vauhtia. Suomen johtava opetusratkaisujen tarjoaja Sanoma Pro tuo kesällä markkinoille laajan valikoiman sähköisiä oppikirjoja, joita voidaan käyttää jopa 16 oppiaineen opiskelussa.

- Käytännössä digikirjoja on saatavilla kaikkiin valta-aineisiin kielistä kemiaan ja terveystiedosta historiaan, kertoo markkinointijohtaja Anu Vänskä Sanoma Prolta.

Digikirjojen sisältö on sama kuin painetuissa kirjoissa. Lisäksi niissä on monipuolisia toimintoja, kuten esimerkiksi muistiinpanomahdollisuus, kirjanmerkit, korostukset ja hakutoiminto. Kielten digikirjoissa on mukana myös äänitteitä. Kirjoja voi lukea tabletilla myös ilman verkkoyhteyttä.

- Tabletti tai läppäri on nykyään lukiolaisille niin luontainen väline, että halusimme tarjota siihen sopivaa sisältöä, jossa on enemmän mahdollisuuksia kuin perinteisessä kirjassa. Digikirjat voivat innostaa lukiolaisia opiskelemaan entistä aktiivisemmin ja lisäksi keventävät reppua, kun kirjapinon sijasta mukana kannetaan enää yhtä päätelaitetta, Vänskä hymyilee.

Laajempi sähköinen kokonaisuus tulossa

Digikirjat ovat osa laajempaa kokonaisuutta, sähköistä Sanoma Pro Oppimisympäristöä, joka tarjoaa opettajille kaikki opetuksessa tarvittavat sisällöt ja työkalut. Kesällä lanseerattava Sanoma Pro Oppimisympäristö yhdistää jo vuosia käytössä olleen Opit-palvelun ja sähköisen opettajan Työhuoneen yhdeksi palveluksi.

- Sanoma Pro Oppimisympäristö tarjoaa opettajien käyttöön konkreettisia työkaluja, muun muassa opetusmateriaaleja sekä muokattavia kokeita. Oppilaitos tai kunta voi myös helposti laajentaa sitä omien tarpeidensa mukaisesti, markkinointijohtaja Anu Vänskä kertoo.

digiKiriat

Faktaa:
- Sanoma Pron digikirjoja on kesästä lähtien tarjolla englantiin, ruotsiin, saksaan, lyhyeen ja pitkään matematiikkaan, fysiikkaan, kemiaan, biologiaan, maantietoon, terveystietoon, historiaan, yhteiskuntaoppiin, uskontoon ja filosofiaan.
- Sanoma Pron digikirjan käyttäjä voi ostaa kirjan lisenssin joko vuoden tai neljän vuoden määräajaksi.

Lisätietoja:
Markkinointijohtaja Anu Vänskä, Sanoma Pro
p. 0400 279 167

sanomapro.fi