Sanoma Oyj, Pörssitiedote, 8.10.2013 klo 13:00

Sanoma Newsin toimitusjohtaja Pekka Soini on nimitetty 1.1.2014 fuusioituvan, Sanoman Suomen-mediatoimintojen muodostaman yhteisen yhtiön toimitusjohtajaksi. Sanoman strategisen liiketoimintayksikön Sanoma Media Finlandin toimitusjohtaja Anu Nissinen jatkaa nykyisessä roolissaan vuoden loppuun saakka.

”Sanomalla on vahva asema Suomessa, mutta seuraavien vuosien aikana edessämme on myös haastava muutos. Pekalla on erinomaiset näytöt mediayhtiön menestyksekkäästä johtamisesta muutoksessa ja hän on oikea henkilö ottamaan haasteen vastaan”, kommentoi Sanoma-konsernin toimitusjohtaja Harri-Pekka Kaukonen.

Vuodenvaihteessa voimaanastuvassa juridisessa fuusiossa yhdistyvät Sanoma Oyj:n suomalaiset tytäryhtiöt Sanoma News Oy, Sanoma Magazines Finland Oy sekä Sanoma Entertainment Finland Oy. Uusi yhtiö, nimeltään Sanoma Media Finland Oy, on maan ylivoimaisesti suurin, monikanavainen mediatoimija, joka tavoittaa eri kanavissa lähes kaikki suomalaiset.

”Tarjoamme suomalaisille uutisia, inspiraatiota ja viihdettä, meillä on upeat brändit ja syvällistä, monikanavaista osaamista. Kuluttajien ja mainostajien tulevaisuuden tarpeet ovat mediarajat ylittäviä - yhteistyön tiivistäminen parantaa valmiuksiamme niihin vastaamiseen”, sanoo Pekka Soini.

Sanoma on aiemmin kertonut konserninlaajuisesta kuluttajamediatoimintojen uudelleenorganisointihankkeesta. Lisää tietoa siitä on luvassa 31.10.2013 Sanoman kolmannen vuosineljänneksen tulosjulkistuksen yhteydessä.

Lisätietoa
Sanoman sijoittajasuhteet, Martti Yrjö-Koskinen, p. 040 684 4643 tai ir@sanoma.com

Tiedotusvälineet,
Sanoman konserniviestintä, Robin Janszen, p. +316 2293 2643 tai viestinta@sanoma.com

Tiedotusvälineet Suomessa,
Sanoman konserniviestintä, Hanna Johde, p. 040 673 8977 tai hanna.johde@sanoma.com

Get the world. Sanoma auttaa ihmisiä kohtaamaan maailman ja ymmärtämään sitä. Sanoma on kuluttajamedian ja oppimisen eurooppalainen edelläkävijä. Palveluksessamme on noin 10 000 ammattilaista yli 10 maassa. Vuonna 2012 konsernin liikevaihto oli 2,4 miljardia euroa. Sanoman osake on listattu NASDAQ OMX Helsingissä.