Sanoma Oyj, Pörssitiedote, 3.9.2013 klo 11.00

Kaius Niemi, 39, on nimitetty 15.9.2013 alkaen Helsingin Sanomien vastaavaksi päätoimittajaksi. Kaius Niemi toimii tällä hetkellä Ilta-Sanomien ja Taloussanomien päätoimittajana. Hän on aiemmin työskennellyt myös 12 vuotta Helsingin Sanomien toimituksessa ja sen johdossa.

”Rekrytointiprosessi oli perusteellinen ja kävimme läpi kaikki vaihtoehdot, niin sisäiset kuin ulkoisetkin. Oli hienoa huomata että paras osaaminen journalistisen organisaation johtamiseen löytyi talon sisältä. Vaakakupissa painoivat erityisesti Kaiuksen digitaaliset näytöt. Suomen ykkösdigimedia Ilta-Sanomat ja täysin verkossa toimiva voitollinen Taloussanomat ovat huikeita menestystarinoita nopeasti muuttuvassa ja haasteellisessa mediakentässä”, kommentoi Sanoman toimitusjohtaja Harri-Pekka Kaukonen.

Edellisen vastaavan päätoimittajan, Mikael Pentikäisen lähdön jälkeen väliaikaisesti tehtävää hoitanut Riikka Venäläinen jatkaa Helsingin Sanomien päätoimittajana ja Niemen työparina.

"Helsingin Sanomien nopea kehittäminen kaikissa kanavissa on haastava, ainutlaatuinen mahdollisuus. Meillä on huipputiimi, hienoa journalistista osaamista, poikkeuksellisen laaja tavoittavuus, tiivis lukijasuhde sekä vankka ymmärrys mediankäytön tulevaisuudesta – kaikki mahdollisuudet menestyä", kommentoi Kaius Niemi.

Lisätietoja
Sanoman viestintä, Hanna Johde, p. 040 673 8977 tai hanna.johde@sanoma.com

Sanoma.com

Get the world. Sanoma auttaa ihmisiä kohtaamaan maailman ja ymmärtämään sitä. Sanoma on kuluttajamedian ja oppimisen eurooppalainen edelläkävijä. Palveluksessamme on noin 10 000 ammattilaista yli 10 maassa. Vuonna 2012 konsernin liikevaihto oli 2,4 miljardia euroa. Sanoman osake on listattu NASDAQ OMX Helsingissä.