Sanoma Oyj, Lehdistötiedote, 27.9.2012 klo 15.00

SanomaVentures on Sanoma-konsernin uusi kansainvälinen investointihanke. Tarkoituksena on tiivistää yhteistyötä digitaalisen tiedonvälityksen, viihteen ja oppimisen alueilla toimivien start-up-yrityksien kanssa.

“Sanoman muutosprosessi tarkoittaa osaksi nykyisen liiketoimintamme tehostamista, mutta meidän on samanaikaisesti haettava uutta kasvua. Sekä median että oppimisen ympärillä on hyvin dynaamista ja nopeasti kehittyvää start-up-toimintaa. Sanomalla voi jakeluvoimansa ja markkina-asemansa ansiosta olla siinä tärkeä rooli”, sanoo Sanoman toimitusjohtaja Harri-Pekka Kaukonen.

SanomaVentures sijoittaa varhaisen vaiheen kasvuyrityksiin Sanoman vahvoilla fokusalueilla. Kiinnostavia segmenttejä ovat esimerkiksi kuluttajapalvelut, mobiili- ja tablet-pohjaiset palvelut, televisio ja video, online-mainonta, e-kauppa ja sähköinen oppiminen. Tyypillinen yhteistyömalli on arvoltaan 100.000 - 500.000 euroa, joka koostuu pääomasta ja medianäkyvyydestä Sanoman medioissa. Sanoma saa kumppanuudesta osakkuuksien lisäksi arvokasta käytännön teknologia-, markkinointi- ja kuluttajaosaamista uusilta kasvualoilta.

SanomaVenturesin ensimmäinen sijoituskohde on hollantilainen luksusmuotia tarjoava huutokauppapalvelu Vault79.com. Yhteistyö käynnistyi jo aiemmin Sanoman Hollannissa julkaiseman suositun Grazia-aikakauslehden kanssa.

“Vault79.comissa on kehitetty uusi, kiinnostava malli ottaa haltuun nopeasti kasvavaa muodin verkkokauppaa. Meidät vakuutti kokenut taustatiimi, alkuvaiheessa saavutetut hyvät tulokset ja palvelun kansainvälinen potentiaali”, sanoo SanomaVenturesin sijoitusjohtaja Herman Kienhuis.

Suomessa Sanoma on tehnyt jo aiemmin sijoituksia start-up-yrityksiin: Etua Oy tarjoaa pankki- ja rahoitusalan palveluja, Nosto Oy puolestaan työkaluja konversion parantamiseen verkkokaupankäynnissä. Lisäksi Sanoma on solminut yhteistyösopimuksia usean start-upin kanssa kävijänohjauksen alueella. Työtä kasvuyritysten tukemiseksi tehdään myös yhdessä Aalto-yliopiston kanssa.

SanomaVentures ottaa mielellään vastaan yhteydenottoja start-up-yrityksiltä. Tarkemmat ohjeet liiketoimintasuunnitelman lähettämiseen löytyvät täältä: http://www.sanomaventures.com/contact/


Lisätietoja
Sanoma Digital Finland, Marja-Leena Tuomola, Chief Digital Officer, p. +358 40 5136630 tai
marja-leena.tuomola@sanoma.fi

Sanoma.com, www.sanomaventures.com, www.twitter.com/sanomaventures

Sanoma innostaa, jakaa tietoa ja yhdistää. Sanoma on kuluttajamediaan ja oppimiseen keskittyvä johtava, eurooppalainen konserni. Tuomme päivittäin tietoa, elämyksiä, oppimiskokemuksia ja viihdettä miljoonille ihmisille. Palveluksessamme on lähes 11 000 ammattilaista noin 20 maassa. Vuonna 2011 konsernin jatkuvien toimintojen liikevaihto oli 2,4 miljardia euroa. Sanoman osake on listattu NASDAQ OMX Helsingissä.