Lehdistötiedote 4.10.2012

Sanomatalosta tulee syksyllä 2013 entistä vahvemmin Sanoman monikanavaisen mediavalikoiman näyteikkuna, kun Nelonen Media muuttaa Helsingin Tehtaankadulta Töölönlahdelle. Sanomatalossa syntyy sisältöä niin printtiin, radioon, televisioon kuin digitaalisiin kanaviinkin.  

Nelonen Median muutto Sanomataloon tukee Sanoman tavoitetta edistää yhteistyötä eri yksiköidensä välillä ja luoda uusia monikanavaisia mediaratkaisuja. Sanomatalosta tulee vahva median keskus: Nelosen uutiset muuttavat osaksi Helsingin Sanomien toimitusta jo kuluvan vuoden marras-joulukuun vaihteessa ja syksyllä 2013 Töölönlahdelle siirtyvät myös muut Nelonen Median toiminnot mukaan lukien viisi radiokanavaa. Niille rakennetaan studiot Sanomatalon katutason liiketiloihin, joten kaupunkilaiset pääsevät seuraamaan radiolähetysten tekoa aitiopaikalta.

”Toimitilaratkaisuihin liittyy myös uudenlaisten tiimi- ja projektityötä tukevien sekä entistä joustavampien työtapojen kehittäminen. On tärkeää, että tarjoamme henkilöstöllemme toimivan ja inspiroivan, monikanavaista toimintaamme tukevan työskentely-ympäristön”, Nelonen Median liiketoimintajohtaja Hans Edin sanoo.

”Mahdollisuutemme kehittää uusia monikanavaisia mediatuotteita yhdessä Nelonen Median kanssa kasvavat muuton myötä merkittävästi”, Sanoma Newsin toimitusjohtaja Pekka Soini toteaa.    

Nelonen Median muuton myötä Sanoma keskittää pääkaupunkiseudun toimipaikkojaan ja saavuttaa näin kustannussäästöjä. Parhaillaan uutta toimitilaa etsitään myös Sanoma Magazines Finlandille, jonka nykyisten tilojen vuokrasopimus päättyy vuonna 2015.

Töölönlahden kulttuurikeskittymässä, Nykytaiteen museon Kiasman, Musiikkitalon ja Helsingin rautatieaseman naapurissa sijaitseva Sanomatalo valmistui vuonna 1999. Professori Jan Söderlundin ja arkkitehti Antti-Matti Siikalan suunnittelema 9-kerroksinen lasitalo viestii avoimuutta ja keveyttä. Tällä hetkellä talossa toimii Sanoma News, johon kuuluvat muun muassa Helsingin Sanomien, Ilta-Sanomien ja Taloussanomien toimitukset sekä Sanoma Digitalin toimintoja. Sanomatalon ensimmäinen ja toinen kerros ovat pääosin yleisölle avointa, katettua sisätilaa, jossa sijaitsee muun muassa Sanoman tuotteiden yhteinen myymälä, Kulma.

Lisätietoja:


Liiketoimintajohtaja Hans Edin, Nelonen Media, p. 09 4545 210    
Toimitusjohtaja Pekka Soini, Sanoma News, p. 09 122 2000

Sanoma innostaa, jakaa tietoa ja yhdistää. Sanoma on kuluttajamediaan ja oppimiseen keskittyvä johtava, eurooppalainen konserni. Tuomme päivittäin tietoa, elämyksiä, oppimiskokemuksia ja viihdettä miljoonille ihmisille. Palveluksessamme on lähes 11 000 ammattilaista noin 20 maassa. Vuonna 2011 konsernin jatkuvien toimintojen liikevaihto oli 2,4 miljardia euroa. Sanoman osake on listattu NASDAQ OMX Helsingissä.