Sanoma Oyj, Lehdistötiedote, 4.9.2012 klo 12.35

Sanoma Magazines Finland ja Sanoma Kaupunkilehdet ovat tänään käynnistäneet erilliset YT-neuvotteluprosessit toimintansa uudelleenorganisoimiseksi ja kustannusrakenteiden keventämiseksi. Tehostustoimet ovat osa koko Sanoma-konsernia koskevaa hanketta, jonka avulla halutaan vauhdittaa sisäistä muutosprosessia nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä.

Suomen johtava aikakauslehtikustantaja Sanoma Magazines Finland suunnittelee toimintansa uudelleenorganisointia. Yhteistoimintaneuvottelut koskevat Sanoma Magazines Finland Oy:n ja Sanoma Tekniikkajulkaisut Oy:n koko henkilöstöä. Vähennystarpeen arvioidaan olevan enintään 95 henkilöä, neuvottelujen piirissä olevan henkilöstön kokonaismäärä on 811 henkilöä.

”Toimintaympäristön muutos haastaa aikakauslehtien perinteiset tulovirrat ja sitä kautta nykyisen tapamme toimia. Haemme Sanoma Magazinesille nyt uutta kestävää pohjaa, joka perustuu jatkossakin laadukkaisiin sisältöihin, vahvaan kohderyhmäosaamiseen ja tunnettuihin mediabrändeihin mutta myös entistä monikanavaisempiin tuotteisiin ja palveluihin”, Sanoma Magazines Finlandin toimitusjohtaja Clarisse Berggårdh toteaa.

Sanoma Kaupunkilehdissä suunnitellaan muutoksia tuotevalikoimaan ja organisaatiorakenteeseen.  Suunniteltuihin toimenpiteisiin kuuluu mm. Vartti-lehden pääkaupunkiseudun painoksen lakkauttaminen vuoden loppupuolella. Tänään käynnistetyt yhteistoimintaneuvottelut koskevat 69 henkilöä Sanoma Kaupunkilehtien pääkaupunkiseudun toiminnoissa. Vähennystarpeen arvioidaan olevan enintään 45 henkilöä.

”Pääkaupunkiseudun Vartti ei valitettavasti pystynyt lunastamaan odotuksia. Nyt keskitymme entistä vahvemmin panostamaan Metroon ja pääkaupunkiseudun paikalliseen verkkopalveluun”, Sanoma Newsin toimitusjohtaja Pekka Soini sanoo.

Aiemmin Sanoma-konsernin muutosprosessin puitteissa on kerrottu Sanoma Newsin rakenteellisiin säästöihin tähtäävästä ohjelmasta. Vastaavia ohjelmia on käynnissä myös muissa Sanoman yksiköissä ja toimintamaissa. Tavoitteenamme on johtaa markkinakehitystä ja turvata tuloksentekokyky muuttuvassa ja digitalisoituvassa toimintaympäristössä, perusteli Sanoman toimitusjohtaja Harri-Pekka Kaukonen tiedotteessa 16.8.2012.

Lisätietoja:


Sanoma Magazines Finland:
Toimitusjohtaja Anu Nissinen, Sanoma Media Finland, p. 010 707 1111
Toimitusjohtaja Clarisse Berggårdh, Sanoma Magazines Finland p. 09 120 5020


Sanoma Kaupunkilehdet:
Toimitusjohtaja Pekka Soini, Sanoma News p. 09 122 2000
Liiketoimintajohtaja Titta Halme, Sanoma Kaupunkilehdet, p. 09 122 4380

Sanoma innostaa, jakaa tietoa ja yhdistää. Sanoma on kuluttajamediaan ja oppimiseen keskittyvä johtava, eurooppalainen konserni. Tuomme päivittäin tietoa, elämyksiä, oppimiskokemuksia ja viihdettä miljoonille ihmisille. Palveluksessamme on lähes 11 000 ammattilaista noin 20 maassa. Vuonna 2011 konsernin jatkuvien toimintojen liikevaihto oli 2,4 miljardia euroa. Sanoman osake on listattu NASDAQ OMX Helsingissä.