Lehdistötiedote 4.10.2012 


Joulukuun 3. päivästä alkaen Nelosen uutiset ja sää lähetetään puolituntisena suoraan Helsingin ydinkeskustasta –  Sanomatalosta. Uutta uutisstudiota rakennetaan parhaillaan Sanomatalon seitsemänteen kerrokseen. Uutislähetysten pääuutisankkureina nähdään Mikko Hirvosen ja Marco Bjurströmin lisäksi Katja Ståhl ja Niina Hyrsky. Ståhlin ja Hyrskyn nimet julkistettiin tänään Sanomatalossa järjestetyssä pressitilaisuudessa.
Niina Hyrsky on pitkän linjan journalisti; hän on työskennellyt lähes 25 vuotta eri tehtävissä media- ja viestintäalalla. Katja Ståhl on työskennellyt vuodesta 1994 saakka toimittajana, tuottajana, juontajana ja päätoimittajana radiossa, televisiossa ja printissä.

”On mahtavaa aloittaa 43-vuotiaana jotain täysin uutta ja ihmeellistä. Vaikka uutistyö on minulle entuudestaan tuttua, työn tapa uutisankkurina on kuitenkin ihan uutta.  Suurin elämänmuutos lienee silti se, että olen pitkään työskennellyt läppärin ja kännykän kanssa kotona freelancerina, ja nyt lähden päivittäin Sanomataloon”, Ståhl kertoo.

Ståhlin mukaan yksi parhaista asioista tulevassa työssä ovat uutisankkurien erilaiset vahvuudet.

”Niina tuo nelikkoomme voimakkaan taloustietämyksen, Mikko on pitkän linjan uutiskonkari ja Marcolla on varma käsitys siitä, miltä mikäkin kuulostaa ja näyttää televisiossa. Itse pääsen vihdoin hyödyntämään kokonaisvaltaisesti vuosien varrella kertynyttä laajaa verkostoani ja populaarikulttuuritietämystäni; siltä akselilta minulta voi kysyä ihan mitä vain. Uskon, että itse tuon nelikkoomme myös eräänlaisen salapoliisivyöhykkeen”, Ståhl paljastaa.

Helsingin Sanomien ja Nelosen uutistoimitusten yhdistymisen myötä Nelosen uutisten taustajoukoissa työskentelee noin 300 journalismin ammattilaista. Nelosen uutislähetys tapahtuu juuri nyt: lähetys on energinen läpileikkaus päivän tapahtumista ja puheenaiheista. Se antaa katsojalle aina jotain eteenpäin kerrottavaa.


”Kiinnostuin valtavasti uutistoimitusten yhdistymisestä; nyt oli ainutlaatuinen mahdollisuus päästä mukaan tekemään suomalaista mediahistoriaa isossa uutiskoneistossa. Tuon tiimiimme varmasti pitkän linjan journalistista kokemusta; erityisen kiinnostunut olen taloudesta. Yksi motivaation lähteistäni uudessa työssä on laajentaa perspektiiviä talousaiheista muihinkin uutisaiheisiin. Ympärilläni on karismaattisia ja ystävällisiä ammattilaisia, jotka osaavat varmasti hoitaa omat tonttinsa. Minä olen meistä neljästä varmaan se kokemattomin esiintyjä, ja voin oppia kollegoiltani tätä puolta”, Hyrsky kertoo. Katja Ståhl
Kahden lapsen äiti Espoosta. Työskennellyt kaikilla median osa-alueilla vuodesta 1994: tuottajana, juontajana, toimittajana ja päätoimittajana.
Valmistunut Laajasalon Kristillisen opiston radiotoiminnan linjalta 1994.
Radiokokemusta muun muassa Radio Citystä, Radio Helsingistä ja Radiomafiasta.
Televisiossa ollut mukana muun muassa Jyrkissä, Levyraadissa, Tallitähdissä ja Talent Suomessa.
Printissä työskennellyt muun muassa Demissä ja Suosikissa.
Musiikkibisneksessä muun muassa BMG Finlandilla ja Apulanta Oy:ssa.
Konsultoinut lukuisia yhtyeitä ja mediaa.    Niina Hyrsky
Työskennellyt 25 vuotta eri tehtävissä media- ja viestintäalalla.
Radio- ja televisiotoimittajana muun muassa Ylellä, Nelosen uutisissa ja Sveriges Radiossa; viimeksi YLE Uutisten taloustoimituksessa 2011–2012.
Tuottaja ja uutisankkuri Nelosen Talousuutisissa 2000–2005.
Viestintäjohtaja Suomen Handelsbankenissa 2005–2011.
Valtiotieteiden maisteri.
Vapaa-ajan suosikit: uutisvirta, meri, jooga.


Lisätiedot:
Nelosen uutiset, päätoimittaja, Eero Hyvönen, 040 594 9363, eero.hyvonen@nelonenmedia.fi
Helsingin Sanomat, vastaava päätoimittaja, Mikael Pentikäinen, 09 1221, mikael.pentikainen@hs.fi