Sanoma Oyj, Lehdistötiedote, 29.11.2012 klo 15.00

Ajasta ja paikasta riippumaton televisionkatselu sekä verkossa että mobiililaitteilla yleistyy kovaa vauhtia. Samalla ajankohtaisista tv-ohjelmista kasvaa entistä suurempia ilmiöitä erityisesti sosiaalisessa mediassa. Nelonen Media vahvistaa resurssejaan uuden television kentällä muun muassa johtoryhmänimityksin.

Nelonen Median video-on-demand-palvelu Ruudulla on ollut yli miljoona eri katsojaa jo viitenä peräkkäisenä viikkona. Lokakuussa Ruudun sisällöt keräsivät yhteensä 11,2 miljoonaa käynnistyskertaa ja palvelun markkinaosuus oli ennätykselliset 36 prosenttia.

”Ruudun kasvua ruokkivat erityisesti suositut viihdeohjelmamme. Esimerkiksi Vain elämää -sarjan videoita on katsottu Ruudussa syksyn aikana lähes kuusi miljoonaa kertaa. Yhä useammista ohjelmista tulee ilmiöitä myös sosiaalisessa mediassa, jossa videoita jaetaan ja ohjelmia kommentoidaan ahkerasti. Osallistuminen ja valinnanvapaus ovatkin tärkeä osa uutta televisiota”, Nelonen Median liiketoimintajohtaja Hans Edin sanoo.

Ruutu uudistui kokonaan syyskuussa. Nyt Nelonen Media vahvistaa entisestään panostustaan video-on-demand-palveluihin.

Pia Kalsta on nimitetty Nelonen Median kuluttaja-asiakkuuksista, markkinoinnista ja liiketoiminnan kehittämisestä vastaavaksi johtajaksi. Hän toimi aiemmin yhtiön kaupallisena johtajana. Myyntijohtaja Tero Huovila saa puolestaan vastuulleen Nelonen Media koko mediamyynnin.

”Video-on-demand-palvelut tarjoavat meille monia mahdollisuuksia laajentaa ja kasvattaa liiketoimintaamme. Olemme esimerkiksi hankkineet jääkiekon SM-liigan televisiointioikeudet viiden vuoden ajaksi syksystä 2013 alkaen ja suunnittelemme parhaillaan liigan ympärille rakennettavaa monimediallista tuote- ja palvelukokonaisuutta. Keskeisintä myös uudessa televisiossa on katsojia puhutteleva ja puhuttava sisältö”, Pia Kalsta sanoo.


Nelonen Median johtoryhmä
liiketoimintajohtaja Hans Edin
johtaja Pia Kalsta, Kuluttaja-asiakkuudet, markkinointi ja liiketoiminnan kehitys
johtaja Kristiina Werner-Autio, Televisio
johtaja Kari Laakso, Radio
johtaja Kai Taka-aho, Online
johtaja Matti Lampinen, Teknologia
johtaja Tero Huovila, Mediamyynti
talouspäällikkö Miia Lillberg


Lisätietoja
liiketoimintajohtaja Hans Edin, Nelonen Media, puh. 040 050 0489

Sanoma.com

Sanoma innostaa, jakaa tietoa ja yhdistää. Sanoma on kuluttajamediaan ja oppimiseen keskittyvä johtava, eurooppalainen konserni. Tuomme päivittäin tietoa, elämyksiä, oppimiskokemuksia ja viihdettä miljoonille ihmisille. Palveluksessamme on lähes 11 000 ammattilaista noin 20 maassa. Vuonna 2011 konsernin jatkuvien toimintojen liikevaihto oli 2,4 miljardia euroa. Sanoman osake on listattu NASDAQ OMX Helsingissä.