Lehdistötiedote 7.6.2011  11:00

Sanoma on saanut päätökseen 522 milj. euron lainasopimuksen ja 132 milj. euron laina- ja luottolimiittisopimuksen syndikoinnin 13:n yhteistyöpankin kanssa. Lainoja käytetään rahoittamaan SBS:n Hollannin ja Belgian televisiotoimintojen osto ProSiebenSat.1:ltä.

522 milj. euron laina on viisivuotinen ja sen marginaali on 1-2 % riippuen Sanoman velkaantuneisuudesta. 132 milj. euron laina koostuu 87 milj. euron viisivuotisesta lainasta ja 45 milj. euron viisivuotisesta luottolimiitistä ja sitä tulee käyttämään hollantilainen Sanoma Imaga B.V., jonka omistavat Sanoma ja vähemmistöosakas Talpa.

Lainajärjestely lanseerattiin 3.5. ja se ylimerkittiin selvästi.

BNP Paribas, ING Bank N.V. ja Nordea Bank Finland Plc olivat lainojen pääjärjestäjiä (Mandated Lead Arrangers, Bookrunners, Underwriters). Muita lainojen pääjärjestäjiä (Mandated Lead Arrangers) olivat ABN Amro, Danske Bank, DnB Nor, Handelsbanken, Pohjola Bank, RBS, SEB ja Swedbank. Lisäksi lainan järjestäjinä (Co-Lead Arrangers) toimivat Citi ja Goldman Sachs.

Hollannin yritysosto edellyttää vielä maan kilpailuviranomaisten hyväksyntää. Yritysjärjestely arvioidaan saatavan päätökseen kesän aikana.

Sanoma Oyj


Kim Ignatius
johtaja
Talous ja hallinto

Lisätietoja Sanoman sijoittajaviestintä: Kare Laukkanen, p. 0105 19 5064 ja Anna Tuominen, p. 0105 19 5066 tai ir@sanoma.com

Sanoma.com

Sanoma innostaa, jakaa tietoa ja yhdistää. Monialaisena mediakonsernina tuomme päivittäin tietoa, elämyksiä, oppimiskokemuksia ja viihdettä miljoonille ihmisille. Pidämme huolta siitä, että laadukas sisältö sekä kiinnostavat tuotteet ja palvelut ovat helposti saatavilla ja vastaavat lukijoidemme, katselijoidemme ja kuuntelijoidemme tarpeita. Tarjoamme mielenkiintoisia ja haastavia työtehtäviä lähes 20 000 ammattilaiselle yli 20:ssä Euroopan maassa. Vuonna 2010 konsernin liikevaihto oli 2,8 miljardia euroa.